Zoek
Sluit dit zoekvak.

Steve MCQueen Turbo brengt meer dan twee miljoen dollar op

De Porsche 930 Turbo van Steve McQueen is dit weekend afgehamerd op 1.950.000 dollar. Aangezien daar nog wat veilingkosten bijkomen (kleinigheidje hou je toch) komt het totaalbedrag voor de koper uit op 2.145.000 euro. Een normale 3.0 Turbo uit 1976 in deze staat brengt rond de 200.000 euro op, dus de factor ‘celebrity’ is in deze aardig belangrijk geweest.

Liefhebber

De Porsches van Steve McQueen waren alledrie ‘slate grey’ en voorzien van een zwart interieur. Porsche was een grote liefde, maar er waren er meer. Er is zelfs een boek uitgebracht met alle voertuigen waarmee hij zich ooit verplaatste.

Remlichten

Behalve auto’s vallen hier ook veel vliegtuigen, motoren en racewagens onder. De kleur slate grey van dit model was overigens vooral gekozen omdat hij er niet mee opviel. Wanneer hij ermee racete in de omgeving van Los Angeles, kon hij met een aparte knop zelfs de achterlichten en remlichten uitschakelen om politieagenten af te schudden. De vorige eigenaar betaalde in 2008 nog 140.000 dollar voor de auto. Kennelijk hebben toen een paar mensen aardig zitten slapen…

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner
Dia1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.