Porsche 2.7 Carrera MFI – The Book

Serieuze Porsche-fans zien de Porsche Carrera 2.7 RS als dé 911. En terecht. De auto’s zijn licht, flexibel, doelgericht en de 210 pk sterke 911/83 motor staat niet voor niets keer op keer in de top drie wanneer er in een poll wordt gevraagd welke 911-motor de lekkerste is. In de afgelopen 40 jaar is het verhaal van de 2.7 RS belicht in tientallen boeken en artikelen. Toch is zijn opvolger – een auto met de identieke motor en hetzelfde DNA – lange tijd onderbelicht gebleven.

Copper brown

Die auto is de Carrera 2.7 MFI. Een model dat in feite gelijk is aan de 2.7 RS, alleen dan voorzien van de harmonica – oftewel impactbumpers. De modellen zijn van 1974 tot 1976 gebouwd en zijn in feite zeldzamer dan de 2.7 RS, want in die drie jaar zijn er minder dan 2.000 van gebouwd. Velen in mooie seventies kleuren als ‘blood orange’, ‘viper green’ en ‘copper brown’. In dit boek van Ryan Snodgrass – ook beheerder van de website www.carreramfi.com – wordt tot in detail het complete verhaal verteld van deze fantastische sportwagens.

3.0 Turbo

Het Carrera 2.7-boek is tot stand gekomen met materiaal van de archieven van Porsche, particuliere collecties, documentatie uit die tijd en intensieve studie. In het boek wordt getracht om zowel eigenaren als restaurateurs, historici en liefhebbers te helpen om alles te weten te komen over deze intrigerende 911-variant. Zo wordt aandacht besteed aan de oorspronkelijke opties, zijn er foto’s van belangrijke details, wordt inzicht gegeven in de productie en wordt een grote hoeveelheid nooit eerder gepubliceerd materiaal getoond. Hoewel het boek in eerste plaats gaat over de Carrera’s met mechanische brandstofinjectie, is het volgens de auteur tevens een onmisbaar naslagwerk voor liefhebbers van een de 930 3.0 Turbo-modellen en andere 911-modellen uit het midden van de jaren 1970. Ik heb er in ieder geval al een besteld…

Meer info op: www.parabolicapress.com

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.