Zoek
Sluit dit zoekvak.

Aandeel Porsche – extra update per 10 september 2022 (koers actueel t/m 09-09-2022)

Aandeel Porsche – update per 10 september 2022 (koers actueel t/m 09-09-2022)

Vanochtend werd ik gebeld door Alain die mij wist te vertellen dat er groot nieuws was aangaande Porsche en de beursnotering. Helaas moest ik Alain teleurstellen want dit nieuws bracht ik al op 23 februari 2022 en wijdde daar ook een stuk over. Zie column 23-02-2022.

Toch is het wel interessant om te zien wat de koersontwikkeling vanaf daar is geweest. Het nieuws van 23 februari dat er een aanzienlijk deel van het kapitaal naar de beurs gebracht zou worden was aanleiding voor de hoogste koers van 2022 tot nu toe. Sindsdien is de koers enkel nog naar beneden gegaan. Geen goed nieuws dus? Ja, eigenlijk wel, zo komt er kapitaal vrij voor nieuwe ontwikkelingen, nieuwe modellen, nieuwe technieken, kostenbesparingen enz.

Voor een technisch analist zoals ik, is het nieuws totaal onbelangrijk! Voor mij, voor beleggers, geldt dat ik goed nieuws en slecht nieuws terug moet kunnen zien in de koersontwikkeling. In dit geval ligt het antwoord dan ook in de indicatoren bij de grafiek. Zowel in de RSI alsook in het MACD is op 23 februari een duidelijke NEGATIEVE divergentie zichtbaar. De koers is duidelijk hoger dan de twee bepalende indicatoren. Toeval of niet, op 24 februari startte de oorlog in Oekraïne en zette de daling in (lees paniek). Het ‘nieuws’ van de beursgang van een deel van het kapitaal komt op een ongelukkig moment. De trend is nog steeds dalend maar nu is er een samenloop van 3 van de 4 MA’s en is een uitbraak van deze drie MA’s zichtbaar. Een terugval naar een koers onder de € 60,– is zeer reëel.

De DAGGRAFIEK

Kijken we naar de DAGGRAFIEK van het aandeel Porsche dan zien we het volgende;

Grafiek bovenin. De RSI staat op 43. De weg naar beneden duurt voort. Binnen de nog steeds dalende trend is een acceleratie naar beneden zeer goed mogelijk. Een koersval indien de beleggers het nieuws anders interpreteren dan de gemiddelde lezer zal de koers naar een lager niveau brengen. De lagere toppen van de indicator bevestigen deze zienswijze.

Het middenstuk. Het samenkomen van drie van de vier MA’s is een negatief scenario wat een verdere daling aannemelijk maakt.

Grafiek onderin. Het MACD vertoont ook, net als de RSI lagere toppen wat in lijn ligt met de dalende trend. Lagere koersen zullen op de borden verschijnen.

De WEEKGRAFIEK.

Op de weekgrafiek is het dalende trendkanaal duidelijk(er) zichtbaar.

Grafiek bovenin. De RSI heeft een waarde van 42 en heeft een tussentijdse top gezet onder de neutrale 50-lijn. De weg omhoog is beslist nog niet zichtbaar. De daling is zelfs allerminst voorbij!

Grafiek midden. Het negatieve scenario waarbij ook de lange termijn gemiddelden (de RODE en ORANJE lijn) stijgen nog steeds maar wel buiten de koersgrafiek. Het meest negatieve scenario is dat ook deze indicatoren zullen gaan dalen waardoor de laatste bodem (de corona-uitbraak) getest kan worden!

Grafiek onderin. Het MACD heeft een tussentijdse bodem gezet en de indicator vertoont een lichte stijging. Reden tot euforie kan ik echter niet ontdekken. Een verdere daling kan daarom niet worden uitgesloten.

Met vriendelijke groet,

Luc Verschuren

Technisch analist

Vragen, opmerkingen?

LucVerschurenTA@gmail.com

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner
Dia1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.