Zoek
Sluit dit zoekvak.

De 911 Speedster van Patrick Verschueren

Patrick Verschueren uit het Belgische Zoersel is een gezegend man. Vanaf het het terras achter zijn huis kijkt hij uit op een prachtige schuur in zijn tuin, die is voorzien van alle gemakken. Een brug, voldoende stallingsmogelijkheden, een complete SnapOn gereedschapsset en een ruime werkbank. Kortom: de droom van elke sleutelaar. Achter de schuur staan zes 911-jes geparkeerd onder een hoes. “Allemaal projecten die ik ooit nog eens wil aanpakken”, zegt hij.

Etappes

Patrick Verschueren van 911MotorsEen van die auto’s die inmiddels voltooid is, is zijn 964 Speedster die prominent in de schuur staat te glimmen. “Ik ben altijd gek geweest van de 911 Speedster met dat lage raampje”, vertelt Patrick. “De 356 Speedster vind ik nog mooier, maar die is inmiddels onbetaalbaar. Ook een 964 Speedster heb ik nooit gehad, vooral omdat ik geen zin had om in een keer zo’n groot bedrag uit te geven. Maar uiteindelijk is deze bijna net zo duur. Het voordeel is dat het deze keer in etappes is gegaan.” Omdat Patrick zijn andere projecten ook nog wil afmaken, is de Speedster te koop.

964 RS-specificaties

De basis van de auto bestaat uit een 3.0 Targa. “De auto was van een vriend van mij”, aldus Patrick. “Hij had de Targa-beugel er al afgezaagd, dus ik kon er ook niet veel anders van maken dan een cabriolet of een Speedster. Ik heb er een 3.6-motor bijgekocht, die afkomstig was uit een schadeauto, die 90.000 kilometer had gereden. Ik heb de motor open gemaakt er ‘m opnieuw opgebouwd volgens 964 RS-specificaties. Hij is nu 300 pk sterk. Ook heb er andere SSI-uitlaten op gezet, waardoor je 15 procent meer vermogen krijgt.”

Wanneer je meer wilt weten over het bouwproces en de bijzondere accessoires van deze bijzondere Speedster, lees dan de nieuwe RS Porsche Magazine, die over twee weken in de winkel ligt.

(Foto’s: David de Wijn)

 

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner
Dia1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.