Search
Close this search box.

“The Amsterdam Commission” Singer

Dat is de naam van de tot nu toe enige bekende Singer in Nederland en ik heb er wat foto’s van mogen maken.

Wie of wat Singer precies is wil ik kort houden. Men levert een donor Porsche 964 aan bij Singer Vehicle Design en zij stoppen er vervolgens 4000 manuur in om hem te restaureren, te tunen en te customizen. Dit is geen goedkope aangelegenheid, maar je moet er wat voor over hebben om qua uiterlijk in een klassieke Porsche te rijden met de techniek van tegenwoordig onderhuids.

Goed, deze Singer is uitgevoerd met een 4 liter boxer motor, waar 400pk uit komt, en een compleet nieuw donker groen interieur en de carrosserie uitgevoerd in de kleur Pearl Grey. De nadruk is bij deze Singer gelegd op comfort. Er zitten elektrisch verstelbare stoelen in, een goede geluidsinstallatie, een afstelling welke comfortabel moet zijn en hij is vier-wiel aangedreven.

Wat ik vooral indrukwekkend mooi vind aan de auto, is achter het rooster aan de achterzijde met het toegepaste glas met gaten erin. Pas als je goed naar de auto kijkt zie je het. Ook is deze Singer niet voorzien van een tankdop in de bagageklep aan de voorzijde, zoals zovelen dat wel hebben. 

Ook het mooie rauwe geluid wat de machine produceert mag er wezen, evenals het uitlaatsysteem zelf. De uitlaatsierstukken zijn in een soort matte finish afgewerkt, wat erg goed bij de lak van de auto zelf past.

Verder mogen jullie nog even genieten van de overige foto’s die ik heb gemaakt. Van mij mogen er meer Singers op Nederlandse bodem landen, want het zijn fantastische rebuilds om te zien.

Fotograaf: Diederik Lieftink. De foto’s in dit artikel zijn auteursrechtelijk beschermd en mogen alleen met schriftelijke toestemming worden gebruikt door derde partijen en instanties.

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner

Eén reactie

  1. Ohhh, het was mijn auto voor deze verbouwing…. als je wil weten hoe hij er oorspronkelijk uit zag, stuur maar een bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.