Porsche zet nieuwe stap in haar geschiedenis met de opening van de nieuwe fabriek voor de Taycan.

In het bijzijn van 320 genodigden uit de politiek, de zakenwereld en de media heeft Porsche vandaag de nieuwe fabriek voor de productie van de Taycan geopend.

We hebben een verantwoordelijkheidsniveau voor het milieu en de samenleving. De productie van de Taycan is al CO2-neutraal. Erfgoed ontmoet de toekomst in onze moederfabriek in Stuttgart-Zuffenhausen, het hart van het merk ”, legt Oliver Blume, voorzitter van de directie van Porsche AG uit.

Oliver Blume

Hij vervolgt: “Porsche opent het volgende geweldige hoofdstuk in de geschiedenis van het bedrijf, met de eerste volledig elektrische sportwagen van het merk en de op maat gemaakte productiefaciliteit. “De Taycan met nulemissie is een nieuw Porsche-icoon”. “Anders dan al onze eerdere auto’s maar nog steeds typisch een Porsche – innovatief, sportief en emotie-opwekkend.”

Nog geen 48 maanden zijn er verstreken tussen de presentatie van het Mission E-conceptvoertuig op de IAA-motorshow in 2015 en de start van de productie voor de eerste Taycan voor klanten. De nieuwe productiefaciliteit stelt nieuwe normen op het gebied van energie-efficiëntie en milieuvriendelijkheid. “We zijn toegewijd aan de klimaatdoelstellingen die in december 2015 in Parijs zijn afgesproken en hebben een duidelijke verantwoordelijkheid om milieuschadelijke emissies te verminderen. Onze duurzaamheidsstrategie gaat echter veel verder dan CO2-vrij maken ”, zegt Albrecht Reimold, lid van de raad van bestuur voor productie en logistiek van Porsche AG. “Porsche streeft het doel na van een nul-impactfabriek – productie zonder negatieve gevolgen voor het milieu.”

Albrecht Reimold

Tja…persoonlijk vraag ik mij af als ik deze woorden hoor; en de auto dan, hoe rijdt ze, hoe stuurt ze, hoe… ??? We hebben het wel over Porsche mensen!!! Noem mij ouderwets, desnoods een fossiel, maar weet dat ik een enorme Porsche-liefhebber ben, er in veel heb gereden, er diverse in mijn bezit heb mogen hebben, en nu nog een geweldige Porsche bezit. In al deze Porsches heb ik met heel veel plezier gereden en geniet ik nog steeds van elke kilometer. Begrijp je mijn angst een beetje? Laat ik echter de positieve kant belichten; door de opening van de nieuwe fabriek in Zuffenhausen worden 1.500 nieuwe banen gecreëerd. In totaal zal Porsche AG tegen 2022 meer dan zes miljard euro in elektromobiliteit investeren. Het bedrijf heeft alleen al in de nieuwe productiefaciliteiten in totaal 700 miljoen euro geïnvesteerd en zelfs één miljard als je de nieuwe carrosserie-hal meetelt, die ook zal worden gebruikt voor de huidige generatie van de Porsche 911. De nieuwe fabriek is een aanvulling op de productie van Porsche sportwagens. 250 auto’s uit de 911- en 718-serie rollen elke dag van de assemblagelijn op de historische locatie in Zuffenhausen.

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.