Porsche Cayman GT4 Rally bevestigd voor productie, klaar voor seizoen 2020

Porsche onthulde de Cayman GT4 Rally-concept afgelopen augustus en beloofde ‘m te gaan bouwen als er 100 orders binnenkwamen. Dat is inmiddels gebeurd.

De conceptcar die is gebouwd op basis van de vorige generatie Cayman GT4 Clubsport maakt gebruik van een 3,8-liter zescilinder motor met 385 pk.Porsche’s toekomstige rallywagen zal echter worden gebaseerd op de nieuwe 718 Cayman GT4 Clubsport die eerder deze maand werd onthuld.

Porsche wil niet veel zeggen over het komende model, maar de 718 Cayman GT4 Clubsport heeft een krachtiger 3,8-liter zes-cilinder motor met 419 pk en een koppel van 425 Nm, PDK-transmissie met een dubbel massa-massa vliegwiel en een elektronische besturingseenheid die is geoptimaliseerd voor racen.

Het productiemodel wordt ontworpen om aan FIA R-GT te voldoen en Porsche zei dat we kunnen verwachten dat de 718 Cayman GT4 op tijd klaar is voor het 2020-seizoen. Fans die niet zo lang kunnen wachten om de auto te zien, moeten nu naar Oostenrijk. De auto zal meedoen aan de GP Ice Race aldaar, met achter het stuur Richard Lietz.

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.