Zoek
Sluit dit zoekvak.

 Politie België zoekt roekeloze bestuurder van Porsche die volledig rond rotonde slipt

De politie in België is op zoek naar de bestuurder van een paarse Porsche waarvan een filmpje opdook waarop te zien is hoe hij een rotonde volledig driftend rondt. “Dit is roekeloos rijgedrag en kan uiteraard niet”, zegt de Belgische politie.

Op het filmpje dat sinds enkele dagen massaal gedeeld wordt via chatgroepen op WhatsApp, is te zien hoe een paarse Porsche met hoge snelheid de rotonde oprijdt. Daarna toont de bestuurder zijn rijkunsten door de volledige rotonde aan één stuk door te driften.

De politie kreeg het filmpje in hun bezit en is een onderzoek gestart. “Alles wijst erop dat het om een persoon uit de streek gaat”, zegt de Belgische politie. ,,We kregen ook al enkele tips binnen die zouden kunnen leiden naar de dader, die zijn we nog volop aan het onderzoeken. Ook wanneer de feiten zich precies afspeelden is nog onduidelijk, we zoeken naar de persoon die dit filmpje een eerste keer deelde.”

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner
Dia1

Eén reactie

  1. Um, telkens als ik door België rijd verbaas ik me over het rijgedrag van talloze bestuurders die in dichte regenval op niet geweldige wegdekken aan 200 km/h langskomen in hun SUVs (wat de belg niet uitgeeft aan zijn rijopleiding omdat hij zijn rijbewijs op de kermis wint, geeft hij uit aan een zo dik mogelijke compensatiebak om uiting te geven aan zijn dominante persoonlijkheid), pas op het laatst mogelijke moment diep in hun remmen gaan (waarbij het voertuigstabiliteitssysteem zichtbaar overuren maakt) en vervolgens op twee meter van hun voorligger blijven hangen ook al kunnen ze vanuit hun hoge zitpositie makkelijk zouden kunnen zien dat er voor nog een stuk of honderd auto’s rijden die ook niet harder gaan. Met andere woorden: geen enkel besef van voertuigdynamica, de grenzen ervan en te lomp c.q. arrogant om er iets om te geven.

    Ik zie genoeg politie op de weg, maar ik zie ze zulke figuren nooit langs de kant zetten terwijl het prijsschieten is. Als er iemand aan de kant gezet wordt dan is dat meestal een of andere arme drommel in een oud autootje.

    En nu moet er zo nodig een klopjacht plaatsvinden op iemand die wél een beetje kan rijden en in een sportwagen die ervoor gemaakt is en extreme dynamische reserves heeft, een lege rotonde met een drifthoek neemt, terwijl er niks of niemendal in de buurt is?

    Tja, prioriteiten moet je stellen in dit leven…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.