Nieuwe Porsche Taycan Turbo krijgt van alles, maar geen turbo

 

De nieuwste generatie van Porsche wordt verwacht in 2019. Het gaat om elektrische modellen met de naam Taycan, Taycan 4S en Taycan Turbo. Het duurste model, de Taycan Turbo, zal 130.000 dollar kosten, omgerekend zo’n 113.000 euro. De prijzen werden op Twitter bekendgemaakt door columnist Alex Roy, die een email mocht ontvangen van Porsche met daarin meer details over de drie verschillende modellen. Dat meldt de Belgische website techpulse.be.

 

Zo komt de gewone Taycan op de markt voor iets meer dan 90.000 dollar (78.500 euro), de 4S versie met vierwielaandrijving zal rond de 100.000 dollar (87.000 euro) kosten en het laatste model, de Taycan Turbo, krijgt dus het duurste prijskaartje mee van 130.000 dollar.

De naam Turbo wordt normaal gesproken gereserveerd voor auto’s met een verbrandingsmotor, maar Porsche ziet er een mogelijkheid in om de Taycan makkelijk aan de man te brengen via het gebruik van vertrouwde namen. De ontwikkeling van de Taycan reeks kostte moederbedrijf Volkswagen al meer dan 1 miljard dollar (872 miljoen euro).

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.