Porsche ‘Project Gold’ afgehamerd op 3,1 miljoen dollar

De speciaal ter gelegenheid van de 70 jarige verjaardag van Porsche gebouwde 993 Turbo is in Atlanta afgehamerd op 3,1 miljoen dollar. Met toeslagen erbij komt dat op ruim 3,4 miljoen dollar. RM Sotheby’s hield de exclusieve Porsche 7oth Anniversary Sale in het Porsche Experience Centre in Atlanta, Georgia. De opbrengst van de eenmalig gebouwde 993 Turbo gaat naar een goed doel.

Porsche 959 Paris-Dakar

De ‘Project Gold’ 911 was niet de duurste Porsche in Atlanta, die eer valt de 959 Paris-Dakar rally Porsche ten deel. Er werd gretig geboden en de auto werd maar liefst 2 miljoen boven de bovenkant van de estimate afgehamerd. Inclusief toeslagen bijna 6 miljoen dollar.

Porsche 959 Paris-Dakar
Porsche 959 Paris-Dakar

Opvallend resultaat was er ook voor een schuurvondst 356 Super Speedster die met toeslagen erbij 302 duizend dollar opleverde. De roestige ‘matching numbers’ Porsche stond met een estimate van 125 tot 150 duizend dollar in de catalogus. Aangezien het een project exemplaar is zal er nog een aardige duit uitgegeven moeten worden om hem in concoursstaat te brengen.

Project: Porsche 356 Super Speedster

En om nog even bij de Porsche 356 te blijven, een 356 Carrera GT/GTL Four-Cam Typ 692 motor werd afgehamerd op 250 duizend dollar.

356 Carrera GT/GTL Four-Cam Typ 692

Een volledig overzicht van de veiling volgt binnenkort.

Foto’s: RM Sotheby’s

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.