Zoek
Sluit dit zoekvak.

Dit is de vernieuwde Porsche Macan

De nieuwe Porsche Macan beleeft zijn Europese debuut op de autotentoonstelling van Parijs. Hij is voorzien van een 2,0-liter viercilinder turbo-benzinemotor met partikelfilter.

De vernieuwde Macan valt op door zijn doorlopende led-lichtstrip achter en het nieuwe Porsche Communication Management met 10,9-inch touchscreen dat we kennen van de Cayenne en Panamera. De compacte SUV heeft volgens Porsche tevens een verder verbeterd onderstel, dat voor nog meer comfort en rijplezier zorgt.

De nieuwe motor is goed voor een vermogen van 245 pk en een koppel van 370 Nm. Daarmee accelereert de Macan in 6,7 s van 0-100 km/u. De topsnelheid bedraagt 225 km/u. Het gemiddelde verbruik bedraagt 8,1 l/100 km volgens de nieuwe NEDC-norm.


Het nieuwe filehulp systeem maakt gebruik van een adaptieve cruise control om rijden bij snelheden tot 60 km/u mogelijk te maken. Het systeem kan semi-automatisch remmen en gas geven en het helpt de bestuurder om ‘binnen de lijnen’ te blijven in files en bij langzaam rijdend verkeer.


Diverse stylingdetails zorgen ervoor dat de Macan nu breder lijkt. Er zijn vier nieuwe exterieurkleuren: mambagroen metallic, Dolomietzilver metallic, Miamiblauw en krijt. De Macan, die in Leipzig wordt gebouwd, is vanaf nu te bestellen bij de Nederlandse Porsche Centra voor een consumentenadviesprijs van € 85.600 en is vanaf december 2018 leverbaar in Nederland.

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner
Dia1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.