Zoek
Sluit dit zoekvak.

Porsche’s studiemodel Mission E Cross Turismo heeft ‘oogbediening’

Op de Autosalon van Genève toont Porsche het elektrische studiemodel Mission E Cross Turismo. Deze elektrisch aangedreven Cross Utility Vehicle blikt vooruit naar een productiemodel dat het de Tesla Model X moeilijk moet gaan maken.

Sportievelingen

Een regelrechte beauty is de Cross Turismo in eerste aanblik misschien niet, maar dat komt misschien vooral door de kleurkeuze en de opvallende wielkasten. Hoe dan ook, qua looks heeft de Porsche het in ieder geval al gewonnen van de Model X. De 4,95 meter lange auto borduurt voort op de Mission E. De Cross Turismo is volgens Porsche een veelzijdige auto, uitermate geschikt voor mensen die hun vrije tijd besteden aan sporten en outdoor-activiteiten.

Oogbesturing

Het dashboard is opgebouwd uit vleugelvormige panelen en beslaat de volledige breedte van de auto. Het instrumentencluster heeft een overzichtelijk horizontale verdeling en is naar de bestuurder toe gebogen. De concept car is voorzien van ‘Eye tracking’. Dit is een systeem dat werkt met een camera in de binnenspiegel, die detecteert naar welk instrument de bestuurder kijkt. Het betreffende instrument – met keuze uit Porsche Connect, Performance, Drive, Energy of Sport Chrono – verschijnt vervolgens op de voorgrond, waarbij de overige instrumenten naar de achtergrond bewegen.

Productieversie

Twee elektromotoren met een vermogen van meer dan 600 pk laten de Porsche Mission E Cross Turismo in minder dan 3,5 seconden naar de 100 km/h accelereren, en in minder dan 12 seconden naar 200 km/h. In tegenstelling tot veel hedendaagse elektrische auto’s, die na meerdere sprints hun vermogen verliezen, kan deze exercitie veelvuldig worden herhaald. Afhankelijk van de omstandigheden werkt de vierwielaandrijving nauw samen met Porsche Torque Vectoring, dat de aandrijfkrachten automatisch verdeelt over de vier individuele wielen. Ook is de conceptcar voorzien van viewielbesturing. Reken erop dat deze auto in licht gewijzigde vorm binnenkort in productie gaat.

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner
Dia1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.