Zoek
Sluit dit zoekvak.

Deze Porsche 911 Turbo moet zeven miljoen opbrengen

De Nederlandse ex-coureur Gijs van Lennep werd in 1974 tweede met deze Porsche 911 RSR. Een leuke bijkomstigheid, maar de verwachte recordprijs voor deze racewagen is vooral te danken aan zijn zeldzaamheid. Het is er een van slechts vier ooit gebouwd.

Amelia Island

Op 10 maart is Amelia Island in Florida weer het toneel van een groot veilingcircus. Pronkstuk is deze Porsche 911 Carrera RSR 2.1 Turbo uit 1974. Het is meteen een van de meest legendarische racewagens ooit door Porsche gebouwd. Het was namelijk de eerste race-911 met een turbo en dankzij die turbocompressor konden in die tijd voor het eerst enorme vermogenswinsten worden behaald. In dit geval maar liefst 500 pk, wat een monsterlijk getal was begin jaren zeventig.

KKK-turbolader

De 911 ziet er ook monsterlijk uit met zijn enorme vleugel, uitgebouwde wielkasten en enorme luchthapper. Met een standaard Porsche 911 heeft ‘ie dan ook weinig gemeen. De carrosserie was van glasfiber, het motorcarter van magnesium, de drijfstangen van titanium en de inlaatkleppen waren voorzien van extra koeling. De 2,14-liter boxermotor werd vervolgens voorzien van een gigantische KKK-turbolader. Niets was te gek en te duur in die tijd, in de racerij. Slechts vier Porsches 911 RSR 2.1 Turbo werden ooit gebouwd. Deze 911, met de het R13-chassis, was veruit het meest succesvol. Hij heeft zijn originele body met ongelofelijk mooi patina. Naar schatting moet ‘ie bijna 7 miljoen euro opleveren.

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner
Dia1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.