Search
Close this search box.

Column: Afscheid

Vijf jaar geleden waren drie autogekke jongemannen op zoek naar een plek waarop zij hun passie voor Porsche kwijt konden. Er waren fora, startpagina’s en natuurlijk generieke autosites, maar de ultieme verzamelplaats voor Nederlandstalig nieuws, filmpjes, achtergronden en autotesten over het Duitse merk schitterde door afwezigheid. En, zoals dat dikwijls gaat bij online avonturen, het eigen gemis werd de voedingsbodem voor een nieuw avontuur: Vierenzestig.nl was geboren.

Inmiddels is Vierenzestig.nl uitgegroeid tot de belangrijkste Porsche nieuwssite van de Lage Landen, met tienduizenden maandelijkse bezoekers, een database van ruim 3.500 artikelen en video’s over de meest exotische en zeldzame Porsches, het trotse internationale onderkomen van het Early 911 Register, een enthousiast team van liefhebbers aan het roer en – last, but certainly not least – jullie, onze vele trouwe bezoekers. Het zijn wapenfeiten die een mens niet onberoerd laten.

Het was ook een periode met vele persoonlijke hoogtepunten: de eerste 911 die wij als team mochten ophalen bij Pon, mijn eigen rijtest met de Cayman S (type 981), de ontmoeting en rally met Magnus Walker in Rotterdam, de internationale onthulling van de 918 Spyder in Duitsland, een weekend als gast van het Porsche LMP1 Team op de Nürburgring (inclusief ontbijt met Patrick Dempsey!) en de diverse internationale scoops die wij als Vierenzestig.nl wereldkundig maakten.

Britse paarden

Tegelijkertijd ben ik langzaam erachter gekomen dat – zoals een vriend het mooi verwoordde – je de Engelsman wel uit Engeland kunt halen, maar Engeland niet uit de Engelsman. De praktische uitwerking is dat 295 Duitse paarden op de oprit zijn vervangen door 340 Britse paarden, en dat mijn hart inmiddels sneller klopt van een Jaguar V6 dan een Porsche flat six. Daarmee is de tijd gekomen om, na bijna 1.000 artikelen uit mijn pen, afscheid te nemen van Vierenzestig.nl.

Mijn grote dank gaat uit naar mijn vrienden Geert en Erik, mede-partners in dit avontuur: zij hebben prachtige toekomstplannen voor Vierenzestig.nl. Veel succes! Dank ook aan Jeroen J., Jeroen V. en Job voor jullie prachtige wekelijkse creaties, aan de vele gastcolumnisten en -fotografen die deze site mede hebben gemaakt tot wat het is, en aan Lars: mede op basis van jouw visie begon dit mooie avontuur.

Ten slotte, dank aan jullie, onze lezers. Het zijn uiteindelijk vooral de vele nieuwe vrienden en kennissen uit de ‘Porsche scene’ die mij nog lang aan deze dagen zullen doen terugdenken. Auf wiedersehen!

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.