Zoek
Sluit dit zoekvak.

Cadeautip: A Flat Six Love Affair

Lekker kletsen met Mister Engine Hans Mezger. Aan het zwembad bij Paloma Picasso in Lausanne. Buddy’s met wielergod Tom Boonen. Dagje rondhangen in Pfaffenhausen met Aloïs Ruf. Een rondleiding in het ‘Porsche secret warehouse’ in Kallenberg met Norbert Singer… Het gaat hard voor fotograaf Bart Kuykens. Zijn derde boek uit een reeks van zeven is opnieuw zeer geslaagd. Zijn analoge beelden zijn contrastrijk, hebben de juiste ‘grain’ en doen ons denken aan Anton Corbijn. Het werd dan ook door de heren van Petrolicious terecht vernoemd in de categorie ‘These are the books we’re reading this fall’. Nu, veel te lezen is er niet, het is vooral kijken en genieten.

Tom Boonen

 

“De druk om beter te gaan doen in je volgende boek wordt wel groot, Bart?

“Ja, dat klopt. Maar ik heb die druk nodig om optimaal te presteren, anders ben ik ook niet creatief, ben ik niet gedreven en gepassioneerd genoeg. Ik leg de lat voor mezelf ook steeds hoger. I’m on a mission.”

Hans Mezger

 

Hoe kom je als fotograaf bij Paloma Picasso terecht?

“We hebben een gezamenlijke vriend die net zoals Paloma en Eric (haar man) hun Porsches onderhoudt bij dezelfde mecanicien in Zwitserland. Via hem heb ik mijn boek en visie uitgelegd. Daarna hebben we even getelefoneerd en ze wou graag meewerken. Het was voor haar belangrijk dat er een visie achter zat. Onze gezamenlijke interesse in kunst hielp natuurlijk. Dat bekt dan iets makkelijker.

Paloma Picasso

 

Wat mogen we verwachten in 2018?

“Uiteraard zal ik verder werken aan boek 4, maar er staat ook een tentoonstelling op het programma. Naast de fine art prints die ik reeds online verkoop, ben ik bezig met een prachtig project. Hiervoor ben ik momenteel in gesprek met een art advisor in Parijs en een art dealer in London. Heel boeiend is dat.”

Alois Ruf

 

Over Bart Kuykens

Bart reist het hele jaar door op zoek naar de juiste auto, de juiste persoon met het juiste verhaal. En liefst doet ie dat in zijn eigen classic Porsche. Uitgerust met enkele Leica camera’s, een set prime lenzen en een hoop rolfilm kom je blijkbaar een heel eind als je passie en ruw talent kan combineren. We hebben het gevoel dat we zijn naam nog gaan horen in de toekomst. A Flat 6 Love Affair – VOL 3 is online te koop via www.bartkuykens.com en Bart is te volgen op Instagram. Stuur hem gerust een berichtje, misschien staat jouw klassieke Porsche straks in zijn volgende boek…

 

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner
Dia1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.