Search
Close this search box.

Een uit het rariteitenkabinet: Porsche 924 DP Cargo

Bij het horen van DP Motorsport zal menig Porsche liefhebber de link leggen met de gebroeders Kremer en de beroemde Kremer K3. Maar in de jaren ’80 verschenen ook andere Porsche creaties van de Duitse tuning firma op de weg. Een van die exemplaren staat nu in Engeland te koop, de Porsche 924 DP Cargo.

DP Motorsport

Zoals gezegd is de Duitse tuning firma DP -Design und Plastik- Motorsport geen onbekende in het Porsche wereldje. De firma werd in 1973 door Ekkehard Zimmermann opgericht en ontwikkelde en bouwde carrosserieën voor door VW aangedreven Formula V en Super V racewagens. Niet lang daarna nam Zimmermann Porsches onderhanden, en werkte al lang, voordat de Flachbau optie beschikbaar was in het Sonderwunsch programma van Porsche, aan een Flachbau variant op basis van de Porsche 930. Samen met de gebroeders Kremer werd halverwege de jaren ’70 een nieuwe carrosserie ontwikkeld, een ontwerp dat zijn plaats in de historie van de autosport op zou gaan eisen. 1979 werd het meest succesvolle jaar, Klaus Ludwig en Don en Bill Whittington reden met de Kremer Porsche 935 K3 naar de overwinning in de 24 uur van Le Mans.

Porsche 924 DP Cargo

In de jaren ’80 liet Zimmermann zijn ideeën los op de transaxle modellen. De Porsche 924 en 944 dienden als basis voor wat volgens Zimmermann de mooiste stationwagen in de wereld moest gaan worden. Er werden uiteindelijk 9 exemplaren gebouwd, waarvan het merendeel 924’s.

De auto die bij GMUND Cars te koop staat heeft als basis een Porsche 924 uit 1977 en de auto is in 1986 door DP omgebouwd naar een Cargo variant. De aandrijving is daarbij omgebouwd naar 924 Turbo specificaties. De vraagprijs voor dit bijzondere exemplaar ligt nipt onder de 26 duizend pond. Mechanisch is de auto in goede staat, maar cosmetisch valt er nog wel het een en ander te verbeteren.

 

Foto’s: GMUND Cars

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.