Search
Close this search box.

Op drie na oudste 911 ter wereld staat in Nederland

Dit zijn foto’s van Porsche 911 met nummer 300013. Daarmee is dit de op drie na oudste 911 ter wereld. Feitelijk is het helemaal geen 911, want de eerste modellen – ruwweg tot nummer 00090 – waren 901’s. Om Peugeot niet in de weg te zitten, werd de 901 omgedoopt tot 911.

Matching numbers

Officieel zijn er geen auto’s uitgebracht met een 901 op de buitenzijde, Porsche heeft ze laten om-badgen voor de officiële verkoop, en daarom is deze met een 901 in het chassisplaatje toch wel heel speciaal. In totaal heeft Porsche in 1964 232 auto’s geproduceerd, daarvan zijn er nog zo’n 70 over, waarvan de helft ‘matching numbers’ is. Voor een overzicht van alle auto’s uit 1964 kun je op deze site terecht, wij beheren het digitale gedeelte van het 232 Registry.

Finland

Van de 901’s zijn er echt maar een handjevol en matching is al helemaal uniek. De auto is gekocht door Mark Wegh van Porsche Centrum Gelderland. Hij gaat ‘m inzetten als visitekaartje voor zijn nieuw te bouwen Classic Center. Mark kocht de auto in Finland. De eigenaar had in de jaren tachtig en negentig veel van deze vroege 911-modellen omdat daar weinig belasting over betaald hoefde te worden. “Nu kan deze meneer een flinke villa laten bouwen voor het geld dat wij hem betaald hebben”, aldus een gelukkige Mark Wegh.

 

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner
Dia1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.