911 Carrera 3.2 fabrieksfilm uit 1986

Ben jij een van de vele bezitters van een 911 3.2 Carrera? Dan is bijgaand filmpje wellicht interessant. Wie weet wordt jouw huidige auto in deze video wel in elkaar gezet. De kwaliteit is abominabel, maar goed, opnames van de geboorte van een kind zijn objectief gezien ook niet altijd even smakelijk.

911 SC

In 1984 bestond de 911 20 jaar. De SC 3.0 werd vervangen door de nieuwe Carrera met een 3,2 liter motor. Hoewel de Carrera wel een en ander overnam van de SC waaronder de carrosserie, de ophanging en het grootste deel van het interieur, was de Porsche 911 3.2 in de meeste aspecten beter dan zijn voorganger met meer vermogen, betere remmen en meer luxe. Na twintig jaar Porsche 911 werd er toch wel verwacht dat het merk met een nieuw model zou komen. Met de nieuwe Carrera in de vorm van de Porsche 911 3.2 bleek het tegendeel het geval. Dat belette de verkopen niet, er werden in 1987 maar liefst 17.000 auto’s verkocht. De nieuwe versie kon worden besteld als cabriolet, Targa of coupé en in de komende jaren zouden er nog meer modellen beschikbaar komen.

Yuppen

Toch raakten Porsche-liefhebbers  na verloop van tijd teleurgesteld omdat er geen nieuwe functies en technologieën in de 911 kwamen. Porsche leek zijn exclusiviteit te verliezen en besefte niet dat hun nieuw gevonden klanten geen blijvers zouden zijn. Alle yuppen die een 911 kochten, wilden gewoon de laatste trend volgen. Dit werd pijnlijk duidelijk in 1989 toen de verkoop daalde naar slechts 7.000 auto’s.

 

 

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner

4 reacties

  1. Volgens mij werkt de link niet meer 🙁
    Ik zou heel graag de video kunnen bekijken, aangezien ik in het gelukkige bezit ben van een 3.2 uit dat bouwjaar, dus wie weet heb ik wel een filmster in huis!

      1. Dankjewel Geert! Super!!! Gelijk aan m’n afspeellijst toegevoegd. Dit filmpje ga ik nog heel vaak terugkijken.

        Wat had ik daar toen graag rondgelopen als ik toen zou weten wat ik nu wist, haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.