Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Aandeel Porsche – update per 1 juni 2023 (koersen actueel t/m 01-06-2023)

Porsche, een underperformer!

Op de beurs blinken de aandelen Porsche SE, Porsche AG en Volkswagen beslist niet uit. Ze doen het stuk voor stuk slechter dan de markt, vandaar ook de term underperformer. Vanaf het begin van de analyses hier op de website vierenzestig.nl is het aandeel Porsche SE met de helft gedaald! Een slordige 50% in de min dus voor de beleggers die het aandeel in portefeuille hebben of gehouden hebben. Terwijl de beurs het beduidend doet, en zeker enkele pareltjesPareltjes zien? Zie helemaal onderin…..

Terug naar de waan van de dag!

Bekijken we de DAGGRAFIEK van het aandeel Porsche SE dan zien we het volgende;

Grafiek bovenin

De gerealiseerde stijging naar aanleiding van de positieve divergentie die in de maand Mei duidelijk zichtbaar was, is van korte duur geweest. En een dergelijke korte stijging past binnen de nog steeds dalende trend. De RSI noteert 42 en maakt een pas op de plaats. Toch is de daling nog niet voorbij. Aanwijzingen hiervoor zijn de uitbraak van het MA-5, de blauwe lijn in de RSI die buiten de indicator is en bovendien een dalend verloop laat zien.

Grafiek midden:

Drie van de vier voortschrijdende gemiddelden weer boven de koers. De dalende lijn zet zicht voort. Vandaag heeft de koers steun van de blauwe lijn, het MA-30, De uitbraak van de groene lijn uit de koers, het MA-10 is een korte termijn VERKOOPSIGNAAL en luidt opnieuw een daling in. Een voorlopig koersdoel met deze nieuwe daling is € 47,– alwaar steun verwacht mag worden van de dalende steunlijn.

Grafiek onderin:

Het MACD, de indicator met een volgend verloop, bevestigd het begin van de nieuwe daling door topvorming. Indien de indicator door de nullijn gaat is het koersdoel binnen handbereik.

Handel NIET tegen de trend in.

De weekgrafiek van Porsche SE (koers actueel tot 01-06-2023)

Grafiek bovenin:

De RSI, de indicator in de kleine grafiek bovenin; heeft een huidige waarde van 43. In het oog springend is dat de indicator al geruime tijd niet boven de neutrale middenlijn (waarde 50) is gekomen. Een bevestiging van nog steeds voortdurende dalende trend.

Het middenstuk.

Het dalende trendkanaal (van mei/juni 2021) is nog steeds intact en actueler dan ooit. De koers beweegt zich aan de onderzijde van dit trendkanaal. Daarnaast is er nog een kleiner dalend trendkanaal (start oktober/november 2022) waar de koers zich bovenin begeeft. De twee lange termijn gemiddelden (de oranje en rode lijn) over 90 en 150 dagen begeven zich rotsvast boven de koers. Zolang deze lijnen boven de actuele koers verblijven is beleggen in dit aandeel alles behalve zinvol! De korte termijn gemiddelden over 10 en 30 dagen zitten dan wel in de koers maar hebben ook nog steeds een dalend verloop.

Grafiek onderin.  

Het MACD stijgt langzaam, conform de koersschommelingen van de laatste tijd. De indicator volgt het koersverloop, maar helaas, nog steeds en vooral al geruime tijd in negatief gebied. Trend is en blijft dalend.

Het nieuwe aandeel Porsche AG.

Nog even ter herinnering: De cijfers A t/m D in de grafiek hier beneden. A. Deze lijn verbindt de eerdere toppen van de dagkoers en heet daarom weerstandslijn. B, deze lijn verbindt de bodems van de dagkoers en noemt men de steunlijn. C.De horizontale lijn is de laagste koers ooit van het aandeel Porsche AG, het zogenaamde All time low. D. De horizontale lijn is de hoogste dagkoers ooit gehaald en noemen we het All time high. Voorts geldt, hoe meer raakpunten, des te betrouwbaarder is de lijn.

Verkoopsignaal, de rode lijn, gemarkeerd met het cijfer 1.

Koopsignaal, de groene lijn, gemarkeerd door het cijfer 2.

De daggrafiek van Porsche AG (koers actueel t/m 01-06-2023)

Grafiek bovenin:

De RSI met een waarde van 50 staat neutraal in het midden. Er dinet een richting gekozen te worden. Naar boven of naar beneden, of…zijwaarts, dat is een derde mogelijkheid die vaak over het hoofd gezien wordt. Inmiddels is de indicator weer dalend. Het is zeer aannemelijk dat deze beweging wordt voorgezet.

Het middenstuk.

Een klein uitstapje boven het All-time high was inderdaad een uiterste krachtinspanning. De weerstandslijn (gemarkeerd met D) is een serieuze weerstand gebleken. De recente uitbraak van het groene MA-10 is weer een korte termijn VERKOOPSIGNAAL. De bevestiging hiervan zien we waarschijnlijk op korte termijn indien de blauwe lijn erin slaagt om de groene lijn van bovenuit te doorkruisen.

Grafiek onderin.  

Het MACD daalt, maar staat nog net in positief gebied, net boven de nullijn. De vorm van de lijn laat een duidelijke lagere top zien in vergelijking met de voorgaande top van april wat duidt op een afnemend volume, minder aandelen wisselen van eigenaar.

De WEEKGRAFIEK van Porsche AG (koers actueel tot 01-06-2023)

Grafiek bovenin:  

De weinige historie beperkt de analyse. De RSI verzwakt. De toppen worden lager terwijl de koers toch hoger lijken te zijn. Divergentie, alweer. Ditmaal negatief. Een voorbode voor een naderende daling.

Het middenstuk. 

Een nieuw all time high op € 120,00 Dit is het eerste koersdoel bij een nieuwe stijging mocht die er komen…Een koers van € 120,80 heeft het koersdoel niet alleen bereikt maar ook overschreden, € 120,80 is nu het nieuwe All time high.

Grafiek onderin.  Behalve dat het MACD daalt, blijkt er niets te analyseren.

Een kijkje bij het moederconcern Volkswagen.

De daggrafiek van VOLKSWAGEN VZ  (koers actueel t/m 01-06-2023)

Grafiek bovenin:

De RSI staat op 42 en staat naar boven gericht. Het uitgebroken MA-5 fungeert als weerstand voor de indicatoren die de laatste 14 dagen als basis heeft. Overtuigend is het allerminst.

Het middenstuk.

Alle vier rekenkundig gemiddelden BOVEN de koers. De dalende trend is intact en duurt voort.  Het aandeel Porsche SE, het aandeel Porsche AG maar ook  het aandeel Volkswagen hoort NIET in uw portefeuille thuis.

Grafiek onderin.  

Het MACD daalt, het MACD stijgt, en zit weer rotsvast in negatief gebied! De vorm van de lijn doet vermoeden dat een einde van de dalende trend mogelijk in zicht komt.

Kijken we naar de WEEKGRAFIEK van het aandeel VOLKSWAGEN dan zien we het volgende;

Grafiek bovenin:

Met slechts twee incidentele momenten waarbij de koers boven het neutrale 50 niveau is uitgekomen is de RSI al geruime tijd onder de 50-lijn te vinden. Geheel conform de dalende trend. De actuele waarde is 42.

Het middenstuk.

Ook hier is de DALENDE trend geheel intact. Lichtpuntje is wel dat de laatste bodem hoger is dan de voorlaatste. Alle rekenkundig gemiddelden zijn BOVEN de koers te vinden. De dalende trend laat minder grote bewegingen zien, een eerste indicatie voor een beter beursklimaat.  Beleggers wachten nog af of het elektrisch rijden geaccepteerd wordt. 

Grafiek onderin.  

Het MACD daalt, het MACD stijgt licht, maar zit nog steeds negatief gebied! En dat al geruime tijd, vanaf september 2021!  

Pareltjes!

Niet misverstane aandelen met ENORM rendement! In enkele DAGEN je geld verdubbelen! Het kan, het gebeurt, ook in de huidige markt! Koersen zijn actueel, dwz van VANDAAG!! In casu 01-06-2023.

Ook zin in dergelijke pareltjes? Informeer gerust naar de mogelijkheden!

Met vriendelijke groet,

Luc Verschuren

Technisch analist

Vragen, opmerkingen? Stel ze gerust

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner
Dia1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.