Bizarre vergelijkingstest met Porsche Cayman 2.7

De kroeg is de plek waar de beste ideeën ontstaan. Soms. In veel gevallen kunnen de gedachtespinsels van de nacht het daglicht beter niet verdragen. En laat dat nu ook het gevoel zijn dat we overhouden aan deze – toch wel enigszins bizarre – vergelijkingstest.

Oneerlijk

De heren Chris Harris (die eerder op pad ging met de Cayman S) en Matt Farah van DRIVE bedachten namelijk dat het een goed idee zou zijn om een door Revo Technik heftige getunede Audi S4 Avant (3.0 liter, supercharger, 4WD, 400+ pk, semi-automaat) te vergelijken met de basisversie van de Porsche Cayman (2.7 liter, ongeblazen, 2WD, 275 pk, handmatig). Met dergelijke cijfers – ook wanneer je in ogenschouw neemt dat de Porsche met zijn 1.310 kg een stuk lichter is dan de Audi (1.825 kg) – kan in geen velden of wegen sprake zijn van een eerlijke of goede vergelijkingstest. Wat de heren hiermee probeerden aan te tonen, beats me.

Hoe dan ook, het levert in ieder geval een vermakelijke video op. Bovendien blijkt maar eens dat de snelste auto ook niet de fijnste auto hoeft te zijn…

(Bron: DRIVE)

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.