Op de koffie bij de noordelijkste Porschedealer van Nederland

Voor velen is Groningen alleen psychologisch al een eind weg maar ik kan u de rit naar het prachtige noorden zeker aanbevelen, maar daarover later meer. Op het terrein waar Audi, Volkswagen en Skoda zijn gehuisvest stond Porsche Centrum Groningen als eerste, en werd op 11 september 10 jaar geleden in gebruik genomen. Vanuit een startup inpandig bij Audi in 2006 werd besloten een prachtig nieuw pand neer te zetten vlak bij het Euroborg stadion. Zelf heb ik de ontwikkelingen vanaf de eerste dag mee mogen maken en vandaag de dag staat er echt een prachtig bedrijf. 

Onlangs is bij Porsche Centrum Groningen Tiemen Tijsseling als vestigingsmanager aangesteld waarmee er een nieuwe frisse wind is gaan waaien. Maar in tegenstelling tot wat de uitdrukking ‘frisse wind’ doet vermoeden is de sfeer juist warm en gastvrij. Nu kom ik vaker bij deze Porschedealer maar ook vandaag word ik weer even hartelijk als altijd door Elke Woldering begroet en nog voor ik mijn jasje uit heb staat de espressomachine al onder stoom om er een heerlijk kopje cappuccino uit te toveren. Elke is deze maand 12,5 jaar in dienst bij Porsche Centrum Groningen en is daarmee vanaf het begin betrokken. Samen met Nelleke de Vries zijn zij het gezicht voor de klanten die binnen stappen. 

Niet veel later komt Tiemen op mij afstappen om mij te begroeten. Vol enthousiasme begint hij de dialoog. Tiemen heeft een ruime ervaring in de auto-industrie en aan alles merk je dat hij een gepassioneerd autoliefhebber is. De vraag naar zijn plannen in de nabije toekomst voor het Porsche Centrum doen hem alleen nog maar meer opleven en ik zie hoe zijn ogen gaan glimmen. De agenda is goed gevuld met evenementen en ook voor 2020 wordt al druk gepland om het voor de Porsche liefhebbers in het noorden van Nederland een zeer interactief jaar te maken. De noordelijke provincies kennen een prachtig secundair wegennet waar Porsche Centrum Groningen al jaren met diverse partijen gebruik van maakt voor het organiseren van tourritten. Nergens vind je zulke mooie kronkelige weggetjes door het landschap die vaak niet breder dan de auto zijn en waar de kwaliteiten van een Porsche volledig tot zijn recht komen. Maar ook met het TT-Circuit Assen in de ‘achtertuin’ heeft Tiemen een aantal prachtige ideeën om dit te combineren met de sportieve inborst van het merk.
Natuurlijk is de verkoop voor een Porsche Centrum belangrijk maar ook de nazorg wordt een belangrijke focus opgelegd aldus Tiemen. De werkplaats is een belangrijk onderdeel van het bedrijf en ook daar dienen klanten zich thuis te voelen en serieus te worden genomen aldus Tiemen. 

Ondertussen wordt een rondje door de showroom gemaakt. Centraal in de showroom staat een grote tafel waaraan Kasper Kristeerius net een service dialoog met een klant houdt. De aandacht wordt echter getrokken door de lavaorange Cayman GTS die in het flauwe najaarszonnetje direct in het oog springt. Naast de prachtige nieuwe autos in de showroom mogen ook dit soort ‘Approved Occasions’ natuurlijk niet ontbreken. Porsche Centrum Groningen heeft zeker niet de grootste showroom maar de vloer is wel overzichtelijk ingericht met ruimte om een auto heen om het lijnenspel ook van wat afstand goed te kunnen bekijken. Vol trots wijst Tiemen me nog even op de nieuwe levensgrote posters die sinds deze week in de showroom hangen en de diversiteit van het merk Porsche uitstralen. Op de bovenverdieping is een ruimte ingericht waar klanten in alle rust samen met de verkoop hun auto kunnen samenstellen en het hele kleurenpalet van exterieur en interieurmaterialen beschikbaar is. 

De noordelingen zijn nuchter en recht door zee zoals Tiemen aanhaalt. Een strak in het pak mentaliteit werkt hier minder goed dan in andere delen van het land. Sterker nog, het schrikt hier bepaalde mensen af die juist serieus willen worden genomen om de persoon en autoliefhebber die ze zijn. Die sfeer van gemoedelijkheid en hartelijkheid straalt deze Porschedealer dan ook overal uit. En je ziet aan de klanten die deze middag in en uit lopen en zaken doen dat ze zich er bijzonder prettig bij voelen. 
Intussen regent het buiten en wordt net in de prachtige aanhanger van Porsche Centrum Groningen een auto van een klant gebracht voor een service beurt. 
Ik laat me nog even trakteren op een heerlijke kop koffie en praat even over de hobby die ons allemaal verbind met wat gepassioneerde klanten aan de bar voor ik afscheid neem en weer huiswaarts rijdt. 

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.