Een jongens- en wellicht ook meisjes Porsche droom, gelegen aan de A2 bij Amsterdam.

Rij je over de A2 Amsterdam in of uit dan kom je zeer waarschijnlijk langs een jongensdroom van je. Pal naast de A2 ligt Porsche Centrum Amsterdam. Ik denk dat veel van jullie er wel eens voorbij zijn gereden, net als ik. Maar ben je er weleens binnen geweest?

Voor mijn bijrijdster, auteur bij Vierenzestig blog Sylvia Lodder en mij, was het “niet even binnen lopen” bij Porsche Centrum Amsterdam geen optie toen we in de buurt waren. Dus de A2 af en binnen een minuut stonden we voor de deur van de Porschedealer van de hoofdstad.

Bij binnenkomst was het ontvangst welgemeend en erg vriendelijk. De gastvrouw kwam meteen naar ons toe en bood ons een kopje koffie aan. Wij wilden echter eerst even rondkijken dus begonnen wij onze “eye candy tour” door eerst naar boven te gaan. Daar staan namelijk de klassiekers en de occasions. Tja, occasions is natuurlijk maar een algemeen begrip. Zeker als je praat over bijvoorbeeld een schitterende 911 GT 2 RS die er stond. Er staat werkelijk van alles: van Boxsters 718, 911’s Cayennes Panamera’s, enz enz, werkelijk om van te watertanden. Ook de klassieke Porsche is goed vertegenwoordigd bij Porsche Centrum Amsterdam, die sinds januari 2018 door Porsche AG gecertificeerd is tot officieel Porsche Classic Partner.

En als met een magneet werden we naar de klassiekers toe getrokken. Het zijn en blijven toch geweldig mooie en interessante Porsches. En bij elke klassieke Porsche kijk je toch terug in het verleden en historie van het merk Porsche. Bijvoorbeeld een schitterende Porsche 356. Maar ook een jong klassieker als de Porsche 911 996 Twin Turbo. Ook andere 911’s zoals de 964 en een 993 Turbo staan hier te wachten op hun nieuwe eigenaren. Ook een fantastische Porsche 968 stond er op de showroomvloer. Voor velen een vreemde eend in de bijt. Maar deze 968 trok meteen de aandacht van Sylvia die een groot fan is van de Transaxles Porsches en zelf ook in het bezit is van onder andere een mooie 968.

Tijd om weer naar beneden te gaan voor dat kopje koffie. En misschien dat we nog iemand van PCA als gesprekspartner kunnen vinden……

En vandaag bleek onze gesprekspartner de heer Ron Loenen te zijn. Hij is de Commercieel Directeur bij Porsche Centrum Amsterdam. En wat een toeval, want ik had net voor een paar weken terug met Ron kennis mogen maken op de Porsche Historic Grand Prix op Circuit Zandvoort.

Al snel waren we onder het genot van een heerlijk kop koffie met een Amsterdams koekje verwikkeld in een interessant gesprek over Porsche Centrum Amsterdam.

Wat ik niet wist is dat Porsche Centrum Amsterdam de eerste Porsche Exclusive Manufaktur Partner is in Nederland, en een van de eerste ter wereld.

Porsche Exclusive Manufaktur Partner, wat dat is? Heel kort vertelt: normaal gesproken heb je diverse keuzes in kleuren, leersoorten, stiksels etc., wanneer je een nieuwe Porsche samenstelt. Echter, bij een Exclusive Manufaktur Partner is de keuze nog uitgebreider, luxer en zijn er meer mogelijkheden tot het personaliseren van je Porsche. Zo kies je naar jouw smaak je eigen unieke Porsche uit, door details als een ander type stiksel met een kleur passend bij je lederen interieur, maar ook met meer mogelijkheden tot het verfraaien van de auto. Tijdens het gesprek kwam de heer Ivo Amelunxen even wat vragen. Nou blijkt Ivo de Senior Sales Excecutive te zijn en de man als het gaat over dit soort exclusieve details. Voor we het wisten gingen we steeds dieper in op details en de mogelijkheden van exclusive en veelal ook gelimiteerde modellen van Porsche en wat er allemaal bij komt kijken. We hebben meteen afgesproken dat we binnenkort terug komen om verder in te gaan over Porsche Execlusive Manufaktur en deze afdeling binnen Porsche AG en Porsche Amsterdam. En hoe zij je kunnen helpen met de individualisering bij aankoop van een Porsche.

Inmiddels waren wij al een uurtje of twee binnen en werd het tijd voor Sylvia en mij om afscheid te nemen van Ron, Ivo, Porsche Centrum Amsterdam en de twee gastvrouwen. En niet te vergeten Tim Maan Voogd Bergwerf, Senior Sales Executive die wij op de valreep nog even kort spraken.

Rijd niet telkens je droom voorbij maar neem die afslag aan de A2 en loop eens binnen bij Porsche Centrum Amsterdam. Ze heten je van harte welkom om rond te kijken en wie weet, misschien komt die jongensdroom wel uit…

 

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner
Dia1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.