Optie GM3 voor de Porsche Taycan kost je € 529

€ 529 voor een mp3-bestand met nepmotorgeluid.

De twee weken geleden onthulde Porsche Taycan, de eerste volledig elektrisch aangedreven auto van Porsche, zit standaard bomvol met nieuwe technologieën. Zoals het echter een Porsche betaamt lijkt de optielijst eindeloos.

Een wel heel bijzondere optie voor de Porsche Taycan is code GM3. Op de Taycan configurator staat deze “Porsche Electric Sport Sound” optie vermeld. Al voor het luttele bedrag van € 529 kan deze worden besteld.  Met deze optie ingeschakeld maakt je Taycan een “echt” nep-elektrisch motorgeluid.

Het wordt als volgt omschreven: Porsche Electric Sport Sound verbetert het eigen geluid van het voertuig en laat het nog emotioneler klinken- zowel buiten als binnen de auto en kan worden in-en uitgeschakeld via Porsche Communication Management (PCM).

Fabrikanten van EV-s voegen sinds enige tijd geluiden toe aan hun auto’s om te voldoen aan nieuwe voorschriften van de USA en de EU die waarschuwingsgeluiden eisen ten behoeve voetgangers en fietsers. Zonder deze optie zal de Taycan dus ook een geluid moeten maken. Deze optie zorgt waarschijnlijk alleen voor een emotie-opwekkend geluid. Wat dat dan ook mag zijn. Bij de optie staat een koppeling naar een mp3-bestand dat het geluid van de auto laat horen, zowel in het interieur als buiten de auto. De eerste helft van het bestand wordt afgespeeld via de interne luidsprekers van de auto en de tweede helft van het bestand is wat omstanders horen terwijl de auto voorbijrijdt.

En zo klinkt dan het Elektric Sport Sound van de Taycan.

Nou zal het geluid in het echt misschien beter klinken dan op deze demo, maar ik word er niet opgewonden van, wel verdrietig. Zou Porsche dat bedoelen met “emotioneler klinken” ? Op de Nederlands configuratie heb ik deze optie kunnen vinden voor de Taycan “Turbo”. € 529 is best wel veel geld voor een optie die niets meer doet dan het ene geluid voor het andere vervangen. Want er zijn geen extra toevoeging van speakers of dergelijke, de Taycan heeft al speakers binnen en buiten. Ik wordt inderdaad best wel emotioneel van dit geluid, maar niet zoals Porsche dat bedoelt. Overigens kan je die € 529 ook besparen. Koop een Taycan Turbo S, dan is het standaard.

Maar er is misschien een veel goedkopere oplossig zonder dat je betaalpas er bij aan te pas komt. Tenminste… als je een beetje handig bent.

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.