Dit een van de eerste nieuwe Porsche 911 Speedsters in Nederland!

Dat de nieuwe Speedster er aankwam is je zeker niet ontgaan. En op korte termijn gaat Porsche Centrum Twente haar eerste Porsche Speedster afleveren. Dit is meteen een van de eerste Speedsters in Nederland die zal worden afgeleverd en misschien wel de mooiste. De Speedster is het uitzwaai model van de 911 991 serie en is Porsches’ laatste “70 jaar Porsche” eerbetoon aan zichzelf. En al meteen voor velen een begeert collectors item. Gelukkig zijn er een paar verkocht aan liefhebbers die er echt mee willen gaan rijden. En daar zijn ze ook voor gemaakt; voor puur rijplezier. Helaas is de kans dat je er ergens een Speedster tegen zal komen is gering. Alleen al vanwege de streng gelimiteerde oplage. En dat je er een in deze geweldige kleur zal zien is nog kleiner. Maar als, dan zal ze je zeker opvallen in Racing Yellow (kleurcode P3). Dit is een kleur die deze gelimiteerde 911 speedster echt goed staat. Maar ook het stikselpakket wat deze klant heeft besteld is best bijzonder. Echt alle stiksels zijn in geel; en echt uniek is dat ook het stuur de gele stiksel heeft gekregen. Dit is een bijzondere Porsche Exclusive optie, en zal je dan ook niet vaak gaan tegen komen. De kans dat je zelf nu nog bij een Porsche dealer deze optie kan bestellen en dus een Speedster kan kopen zal zeer gering zijn.

Toevallig mocht ik voor een paar weken terug de Speedster ook al in het geel bewonderen. Geloof mij, in het echt is de Speedster in geel echt geweldig.

Toch nog wat technische gegeven van dit prachtig stukje Deutsche werdarbeid genaamd Speedster. Er worden slechts 1948 geproduceerd. Dat getal komt van de allereerste Porsche 356 Speedster van 1948.

375 kW/510 PKVermogen (kW)/Vermogen (PK)
4,0 sAcceleratie 0 – 100 km/u
310 km/hTopsnelheid
1.852 mmBreedte
4.562 mmLengte

De 4,0-liter zescilinder gaat tot 9.000 toeren per minuut. Misschien is dit genoeg reden om bij dit filmpje het geluid vol open te draaien … en te genieten van een symphonie aan toeren.

Nog even genieten van wat details!

Met dank aan Porsche Centrum Twente.

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.