Porsche legt de basis voor continue groei in Leipzig

Het vijfde uitbreidingsproject voor Porsche Leipzig GmbH is nu aan de gang; Porsche investeert meer dan 600 miljoen Euro om zijn fabriek in Leipzig uit te breiden. Hiermee kan het bedrijf een belangrijke koers bepalen voor zijn plant in Saksen en de productie van toekomstige modellen.

Dit grote uitbreidingsproject is in maart gestart in aanwezigheid van de minister-president van Saksen; Michael Kretschmer, de burgemeester van Leipzig; Burkhard Jung, voorzitter van de directie van Porsche Leipzig GmbH; Gerd Rupp en Albrecht Reimold; lid van de raad van bestuur voor productie en logistiek bij Porsche AG. Als onderdeel van de viering werd de eerste steen gelegd voor een nieuwe carrosseriestraat met een oppervlakte van 75.500 vierkante meter. Vanaf het begin van het volgende decennium worden hier de carrosserieën van de volgende generatie van de Macan, een volledig elektrische serie, vervaardigd.

Ontwikkelingen sinds 2000

“Sinds de baanbrekende openingsceremonie in februari 2000, hebben we ruim 1,3 miljard Euro in de ontwikkeling van de fabriek geïnvesteerd” zegt Albrecht Reimold. “We hebben nooit spijt gehad van onze beslissing om in Leipzig een fabriek op te zetten en daarom maken we de fabriek klaar voor de toekomst. Met de aanzienlijke verbeteringen zorgen we er voor dat onze plant in Leipzig zich in de best mogelijke positie bevindt om toekomstige mobiliteitsconcepten en klantverwachtingen aan te kunnen” “De beslissing om de volgende generatie Macan hier te produceren, is een teken van vertrouwen naar onze medewerkers die in deze plant werken”, aldus Gerd Rupp. “Door de uitbreiding van de fabriek kan Porsche ook de ontwikkelingen van elektromobiliteit in de deelstaat Saksen vormgeven. Porsche blijft daardoor een vooruitstrevende motor voor de economische groei in de regio”.

Van links naar rechts; Knut Lofski, voorzitter van de algemene ondernemingsraad in Leipzig; Albrecht Reimold, lid van de raad van bestuur voor productie en logistiek bij Porsche AG; Gerd Rupp, voorzitter van de directie Porsche Leipzig GmbH; Michael Kretschmer, minister-president van Saksen en Burkhard Jung, burgemeester van Leipzig.

Succesverhaal

Minister-president Michael Kretschmer: “Porsche zal de mobiliteitsconcepten van de toekomst in Saksen blijven ontwerpen. Ik ben verheugd over deze ingrijpende beslissing van Porsche, die ook het vertrouwen in de medewerkers en de plant in Leipzig erkent. Het bedrijf besloot ongeveer 20 jaar geleden zijn tweede huis in Leipzig te bouwen. Dankzij de gebeurtenissen van vandaag gaat dit succesverhaal door. Dit uitbreidingsproject is een sterke stem van vertrouwen in de toekomstige kracht van de deelstaat Saksen. ”

“Het besluit van Porsche om zijn fabriek hier in Noordwest-Leipzig te vestigen, is een gelukstreffer voor onze stad geweest ”, zei burgemeester Burkhard Jung toen de eerste steen werd gelegd. “Tal van andere bedrijven zijn in de voetsporen van Porsche getreden en deze toekomstgerichte investeringen zorgen voor innovatie, stabiliteit en veilige banen.”

Uitbreiding geeft nieuwe mogelijkheden voor de toekomst

Het uitbreidingsproject geeft Porsche de optie om in de toekomst naast elektrische en hybride modellen ook volledig elektrische voertuigen op de bestaande productielijn te produceren. De eerste auto die profiteert van een uitgebreid fabrieksterrein zal de volgende generatie van de Macan zijn: als een puur elektrisch aangedreven voertuig op basis van de “Premium Platform Electric” (PPE) architectuur, rolt de nieuwe Macan van de assemblagelijn in Leipzig aan de begin van het volgende decennium.

Ongeveer 4.300 personen aan het werk

Porsche Leipzig GmbH kan terugkijken op een succesvolle geschiedenis: de fabriek werd in 2002 geopend en begon met de serieproductie van de Cayenne SUV met 259 werknemers. Sindsdien heeft de plant zich continu ontwikkeld tot een van de modernste en duurzaamste fabrieken in de automobielindustrie. In 2011 was het Macan-model de inspiratie voor een revisie die een waar succesverhaal in gang zette: de fabriek in Leipzig werd uitgebreid met een speciale carrosserie- en verf afdeling voor de productie van de Macan. In de afgelopen twee jaar is ook de end-to-end productie van de Panamera-serie in Leipzig. Porsche Leipzig GmbH heeft nu ongeveer 4.300 werknemers in dienst en de fabriek produceert de Porsche Panamera- en Macan-serie, evenals carrosserieën voor Bentley.

Afbeeldingen Porsche Leipzig GmbH

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.