Weekendtip: Classic Days Schloss Dyck

Mocht u voor dit weekeinde nog niets bijzonders in de agenda hebben staan, dan raden we een bezoek aan de 14eeditie van de Classic Days Schloss Dyck van harte aan. Het evenement op het flinke terrein rondom het kasteel in het Duitse Jüchen, vlakbij Düsseldorf en daarmee ook vanuit ons land uitstekend bereikbaar, wordt wel ‘het Duitse Goodwood’ genoemd. Die vergelijking gaat enigszins mank, maar er is wel volop te zien voor liefhebbers van auto- en autosporthistorie, en zeker van Porsches.

Gisteren, toen wij het evenement bezochten, was het officieel de ‘aanreisdag’, maar er stonden al heel wat auto’s. Vanuit het Porsche-museum kwam ondermeer de 919 Hybrid Evo, waarmee coureur Timo Bernhard vorig jaar een nieuw ronderecord op de Nürburgring-Nordschleife vestigde. Eigenlijk zou de auto niet meer in actie komen, maar al binnen een jaar nadat de 919 officieel het musuem in ging, brak Porsche die belofte. Niet dat we dat erg vinden, integendeel!

Ook mooi is de 918 Spyder in Martini-kleuren, de auto waarmee Marc Lieb een ronderecord voor productieauto’s op de Nordschleife vestigde. Wie het wat historischer wil, komt uiteraard ook volop aan zijn trekken. Een 928 in de uitvoering van de ONS-Streckensicherung, de baanposten van de Duitse autosportfederatie bijvoorbeeld, het instituut dat ooit in het leven werd geroepen door Porsche-ontwikkelingsingenieur en coureur Herbert Linge. Een 911 in de vermaarde regenboogkleuren van tuner BB met originele Fuchs-wielen. Meer ‘seventies’ is er nauwelijks.

Een DKW-Formule Junior, waarmee de latere Porsche-fabriekscoureur Gerhard Mitter in 1960 al aan tal van races en bergklims deelnam. En verder nog tal van prachtige auto’s: 356’s, 911’s, transaxles… Dat alles in een bijzonder aangename ambiance, inclusief vele andere interessante productie- en competitieauto’s van andere merken, want we zijn natuurlijk niet eenkennig. Zelfs een expositie van historische caravans (ja, ook die worden verzameld), ontbreekt niet.

Het programma voor zaterdag en zondag bestaat uit wedstrijden op een speciaal afgezet parcours, een concours d’élégance en handtekeningsessies met coureurs. Voor de inwendige mens is uitstekend gezorgd en ook liefhebbers van automobilia en nostalgische accessoires komen ruimschoots aan hun trekken. En voor wie wat minder in auto’s geïnteresseerd is, zijn het monumentale kasteel en de bijbehorende tuinen ook prachtig en op zich al een bezoek waard! Meer informatie is te vinden via www.classic-days.de

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.