Lady’s and gentlemen ….. last stop New York City!

Taycan stopt op laatste van drie continenten Triple Demo Run

De Taycan heeft de eindbestemming van de Triple Demo Run Bereikt. Na Shanghai in China en Goodwood in Engeland was het de beurt aan New York, USA.

Wij schreven eerder al over de eerste halte in Shanghai en de tweede stop van de Porsche Taycan op het legendarische Goodwood. Nu is het dan de beurt aan “Big Apple” New York! Na de Rode draak van Shanghai en de Union Jack op Goodwood presenteert Porsche de Taycan nu met de Stars and Stripes op het dak als teken van respect voor het gastland Amerika.

Porsche’s bezoek aan de Big Apple viel samen met de finale van het ABB FIA Formula E kampioenschap dat gehouden werd in New York. De Taycan reed een aantal snelle ronden op het racecircuit met ditmaal aan het stuur niemand minder dan Porsche fabrieksrijder Neel Jani.

Neel Jani is onder andere winnaar van de 24 uur van Le Mans 2016 voor, en met de Porsche 919 Hybrid. Deze Zwitserse autocoureur is geen onbekende met elektrische wagens. Hij reed in 2017 een al jaar mee in de Formula E.

Jani was dan ook onder de indruk van het ontwikkelingsniveau van de nieuwe Taycan: “Net als de Formule E-auto, heeft deze Porsche een aandrijving die is ontworpen voor prestaties en betrouwbaarheid.” Hij zegt verder: “Ik was verrast door het grote bereik van de nieuwe Taycan, en zelfs wanneer ik best pittige ronden op dit racecircuit reed. Dat komt door de prestatiegerichte batterij en het geavanceerde energiebeheersysteem.”
Met deze snelle ronden in New York bereikte de nog steeds gecamoufleerde Taycan prototype, de grote finale van haar Porsche Triple Demo Run over drie continenten en ook de drie belangrijkste afzetmarkten.

Maar wat mag men verwachten? En wordt de Taycan een succes? Porsche doet er alles aan. Naast de te verwachten goede prestaties van de Taycan, biedt Porsche intelligente oplaadoplossingen voor zowel thuis als onderweg. Porsche zegt dat een uitgebreide laadinfrastructuur de sleutel tot het succes op lange termijn van elektromobiliteit zal zijn. Met het digitale platform van het Porsche Charging System biedt Porsche de Europese kopers een toegangsmogelijkheid tot ongeveer 70.000 oplaadpunten van verschillende providers en meteen een centrale facturering via Porsche. Bovendien komen er eigen snellaadstations in samenwerking met laadnetwerken zoals Ionity in Europa of Electrify America in de VS beschikbaar.

Zoals wij al eerder vermeldden zal de Taycan volgens Porsche in september worden gepresenteerd en aan het einde van het jaar op de markt verschijnen. Wereldwijd zijn er al meer dan 20.000 serieuze potentiële kopers voor de volledige elektrische vierdeurs Porsche. Deze potentiële klanten hebben ook al daadwerkelijk een aanbetaling gedaan op hun bestelde Taycan.

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.