Porsche gaat tegen de stroom in

De nieuwe Porsche 911, de 992, is uitgerust met “Porsche Wet Mode assistance”. De naam laat er geen twijfel over mogelijk waarvoor dit systeem is ontwikkeld. In de rijtest met de 992 Cabriolet die wij in augustus gaan doen en gaan verslaan, zullen we dieper op dit systeem ingaan. Nu willen we graag de testbaan die Porsche hiervoor gebruikt aan je voorstellen. Want die is wel heel bijzonder.

Porsche wilde voor het testen van dit systeem uiteraard een nat wegdek hebben. Porsche zal Porsche niet zijn, als ze daarvoor niet het neusje van de zalm zullen vinden, te weten de “Passage du Gois”. Een locatie in het Zuidwesten van Frankrijk die wereldwijd uniek is.

De “Passage du Gois” is een 4.150 meter lange, geasfalteerde weg, die het eiland Noirmoutier en het vaste land bij Beavois sur Mer met elkaar verbindt. Het bijzondere van deze weg is dat de weg alleen bij eb toegankelijk is. Anderhalf uur voor en tot anderhalf uur na het laagste waterpunt, een periode van ongeveer vier uur per dag. De rest van de tijd verdwijnt de weg in de Atlantische Oceaan.

Er wordt op het gevaar gewezen, maar niet iedereen neemt dit serieus genoeg.

“Er zijn mensen die de doorgang keer op keer uitdagen. Hier zie je waartoe dit kan leiden” zegt oestervisser Gérard Moreua, wijzend op foto’s van gestrande en half gezonken auto’s. Als klein kind kwam ik hier vaak met mijn ouders, maar deze plek blijft mij tot op de dag van vandaag trekken”. “Ooit werd een vriend van mij verrast door het tij. Op een kilometer afstand van het eiland moest hij zijn auto verlaten. Gelukkig kon hij goed zwemmen en bereikte hij het vasteland, maar zijn auto stond in de Atlantische Oceaan en was reddeloos verloren.”

Mensen zoals Gérard Moreau wonen al decennia bij de “Passage du Gois”. “Je moet hier buigen voor de getijden. Het beginnende getij is zowel moeilijk te zien als te horen”.

Het is toch geweldig dat Porsche dan zo’n locatie zoekt, en vindt om het nieuwe “Porsche Wet Mode assistance” uitgebreid te testen?

Ultieme omstandigheden om het “Porsche Wet Mode assistance” te testen.

Interview met oestervisser Gérard Moreau; video 911magazine.de
Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.