Porsche Classic Open Dag in het eerste Classic Center ter wereld

Zoals velen van u waarschijnlijk wel weten heeft Porsche Centrum Gelderland het allereerste Porsche Classic Center ter wereld. Dus als je de Porsche Classic Open Dag op zaterdag 15 juni wil bezoeken, wat is dan de plek om dit doen? Juist bij Porsche Classic Center Gelderland in Heteren. 

Bij aankomst was het druk, zeg maar gerust echt druk. Het was een komen en gaan van mensen en auto’s . Zelfs langs de toegangsweg bij PCG leek het al op een autoshow waar mening evenement jaloers op zou zijn.  Bij binnenkomst in het Classic Center van Porsche Gelderland voelt men zich als Porsche liefhebber meteen als een kind in een grote speelgoedwinkel. 

Ook dit keer hadden Mark Wegh en zijn team groots uitgepakt. En niet alleen met de aanwezige Porsche’s op de showroomvloer zoals een Carera GT Porsche, RS 2.7, Porsche turbo coupe Flatnose, Porsche ‘s 356 in de diverse types en 911’s waaronder een 911 E van de Rijkswacht. Maar ook een Porsche 911 996 GT 2 en van het zelfde type een 4S cabriolet en nog veel meer klassieke Porsche’s. 

Alle werkplaatsruimtes waren voor publiek opengesteld. De aanwezige gasten konden op hun gemak rond kijken in bijvoorbeeld de plaatwerkafdeling. Of de conditie van hun klassieke Porsche op een van de vele bruggen door een Porsche classicexpert laten beoordelen. Natuurlijk was er de mogelijkheid hiervoor ook een afspraak te maken voor een later tijdstip.  Maar diverse eigenaren maakten van de gelegenheid gebruik om nu zelf met eigen ogen te zien waar allemaal naar gekeken wordt en wat de conditie is was hun klassieker. 

Er werd zelfs een rondleiding gegeven in het “museum” zoals het door velen liefdevol wordt genoemd. Het “museum” is de persoonlijke collectie van Mark Wegh die bestaat uit Volkswagen,  Audi en Porsche ‘s maar ook de diverse andere zeldzame automobielen.

Voor de inwendige mens was ook voor gezorgd.  Trek gekregen? Buiten stond een snackwagen. Waar men een heerlijke klassieke puntzak met patat kon krijgen met een snack. 

Natuurlijk was de gastheer Mark Wegh zelf ook aanwezig en voor een ieder aanspreekbaar en was constant in gesprek met zijn gasten. Helaas was er maar weinig tijd voor een gesprek met hem. Maar we hebben afgesproken binnenkort langs te gaan bij Porsche Centrum Gelderland voor een item over ……. Dat houden we nog even geheim. 

Bij het afscheid nemen kregen we nog een tas met onderandere het begeerde Timeless magazine dat door Porsche Centrum Gelderland zelf wordt uitgegeven. Conclusie: een zeer geslaagde Porsche Classic Dag in eerste Classic Center ter wereld. 

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.