Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Porsche werkt aan opvolger 918 Spyder

Porsche-baas Olivier Blume heeft in Genève in een interview verklapt dat het merk nadenkt over een tweede geëlektrificeerde hypersportwagen naar het voorbeeld van de 918 Spyder.

Porsche denkt na over een nieuwe geëlektrificeerde hypersportwagen, een model dat dus een opvolger zou worden van de verbluffende 918 Spyder uit 2013. Olivier Blume, de baas van het merk, bevestigde het verhaal in een reeks interviews die hij gaf op het salon van Genève, zo meldt de Belgische website Autogids.be

Blume vertelde dat de knoop rond de aandrijflijn nog niet is doorgehakt. Als het project doorgaat, komt de sportwagen halverwege het volgende decennium op de markt. Blume noemde als voorbeeld projecten in de stijl van de McLaren P1 of Rimac Concept One. “Ik zie voor de toekomst potentieel voor een hypersportwagen met de volgende generatie batterijen,” zo verklaarde hij, en hij voegde nog toe dat “dit een zeer krachtige auto moet worden”.

Verder zei Blume nog dat Porsche met veel aandacht de ontwikkelingen volgt op het vlak van batterijen met “semigeleiders”. Het merk werkt vandaag samen met de universiteit van Stanford in Californië, in de Verenigde Staten. De VW-groep heeft meer dan 80 miljoen euro gepompt in deze samenwerking met QuantumScape Corporation. Tegelijk herhaalde Blume zijn intentie om snel een hybride 911 te lanceren: “Ik denk dat we over drie tot vier jaar een hybride 911 op de markt kunnen brengen”.

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner
Dia1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.