Ontmoet de man die oude Porsches omtovert tot rally-monsters

Leh Keen is het geesteskind achter de Keen Project Safari 911, maar hij is ook een professionele coureur die de klassieke 911’s van voor naar achter kent. En het is niet zo dat hij het concept van een rally-spec 911 uitvond – Porsche was jarenlang betrokken bij de rally. De epische 959 was bijvoorbeeld oorspronkelijk ontworpen om te concurreren met de beruchte Group B-auto’s van het midden van de jaren tachtig.

Keen biedt een complete turn-key service voor klanten die op zoek zijn naar een off-road 911. Hij zal de auto kopen – idealiter een klassieke 911 uit 1980 tot het begin van de 964-serie in 1989 – en een complete restauratie van primaire componenten uitvoeren voordat de rallyconversie begint.

Die bestaat uit het toevoegen van skid plates, bumpers, ophanging en natuurlijk het agressieve off-road rubber. De behandeling omvat ook een breed scala aan exterieurkleuren en gekke interieurontwerpen die, voor zover wij weten, geen grenzen hebben als het gaat om creativiteit.

Mocht je op de markt zijn voor een dergelijke machine, weet dan dat het een beetje prijzig is. Afhankelijk van wat je allemaal wilt in je klassieke rally Porsche, moet je ongeveer $ 120.000 betalen.

bron: businessinsider

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.