Matt Farrah rijdt met Boxster on Steroids van Bisimoto

Bisi Ezerioha (46) is een Nigeriaans-Amerikaanse engineer, coureur, ondernemer en motorbouwer en staat bekend om de wonderen die hij verricht met motoren. Hij is CEO van Bisimoto engineering en nadat hij jarenlang Japanse blokken wist op te peppen tot schier onmogelijke prestaties, heeft hij nu ook het merk Porsche ontdekt.

De Boxster in deze video was oorspronkelijk uitgerust met een 2.7-liter motor die was opgeblazen toen Bisi hem kocht. Na een volledige reeks upgrades, is diezelfde 2,7-liter nu in staat om meer dan 500 pk te produceren. Met een uitgekleed interieur en een heleboel koolstofvezel heeft Bisimoto deze auto ook tot onder de 1250 kilo weten te krijgen.

Gooi er een plakkerige set banden op en verplaats de stoel naar het midden en je hebt een heerlijke track tool, inclusief de toegevoegde sensatie van de sissende geluiden van het overdrukventiel. De auto is bloedsnel en heeft grip alsof je op schuurpapier rijdt. Kortom: een Boxster van een Boxster van een paar mille is de auto herboren als een feniks uit de as, klaar om de strijd aan te gaan met de GT3’s en GT-R’s van deze wereld. Bisi zegt dat hij de 2.7-liter gaat upgraden naar een beter gebouwde 3.4-liter voor nog meer vermogen. Waarom ook niet…

 

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.