Search
Close this search box.

Rijdend chassis van Porsche onder de hamer

Een Porsche 356 Speedster-chassis om monteurs te trainen zal later deze maand worden geveild. Het is het werk van Max Hoffman, een Oostenrijker die het Naziregime ontvluchtte naar de Verenigde Staten om vervolgens Duitse auto’s te importeren naar Amerikaanse bodem, waaronder BMW’s, Mercedessen en Porsches. Hij wordt zelfs exclusieve importeur van Porsche.

Om zijn mecaniciens op te leiden, had hij een werkend chassis tot hun beschikking gesteld. Zijn mannen waren in staat om dit originele werktuig te demonteren, opnieuw te monteren, demonteren, monteren en erop te oefenen. Hij wordt nu geveild door RM Sotheby. De verkoop vindt plaats op 27 oktober.

Na zijn bijzondere job heeft dit (perfect gerestaureerde) museumstuk nog een ongewone levensloop gehad. Van in New York, bij Hoffman Motors, is hij dan vertrokken naar Porsche America, niet veel verder in New Jersey. Toen de Porsche 356 B uitkwam, is het onderstel opgeslagen in een garage, om vervolgens verschillende keren van eigenaar te verwisselen, waarna het chassis uiteindelijk in Boston terechtkwam… in een kippenhok.

In 1976 hebben leden van de Porsche Club of America hem gevonden tussen het pluimvee. Een voormalige monteur, die eraan had gewerkt in 1959, heeft hem gekocht en gerestaureerd in de jaren ’80. Vervolgens kwam de auto terecht in Dallas in 1986, waarna deze werd verkocht aan een privéverzamelaar uit het Midwesten. Nu staat ‘ie in de verkoopruimte van RM Sotheby in Atlanta.

bron: Autogids.be

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner
Dia1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.