Singer Vehicle Design heeft zijn 100e Porsche 911 voltooid  

Tim Gregorio, hoofd klantenbeheer, bracht onlangs met de Singer Nr.100 een bezoek aan Jay Leno’s Garage. De gebackdate 964 is afgewerkt in Lunar Silver, een kleurtint die ‘ geleend’ is van een ander merk, maar dat ook erg veel weg heeft van bijvoorbeeld het Liquid Silver Metallic van de 918. In combinatie met het Blackberrykleurige leer, is het de mannen van Singer weer gelukt een mooie auto te bouwen voor deze klant. Het zou gaan om Thomas Trissl, in met name amerikaanse Porsche-kringen geen onbekende. Hij heeft de auto smaakvol samengesteld naar zijn wensen; tenslotte is ook deze 100ste Singer 911 een one-off.

De gelukkige eigenaar van de auto koos voor de krachtigere motoroptie, een atmosferische 4,0-liter flat-six met 390 pk, gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak. Hoewel de auto voornamelijk voor de weg werd gebouwd, koos hij ook voor de meer agressieve en op maat gemaakte Öhlins-set met schroefsetophanging. De stuurinrichting is van de 993, evenals de ruitenwissers en de Twin Turbo remmen.

Zoals met elke Singer 911, is de donorauto een 964-generatie model. Gaan ze doorgaans voor de latere modellen, in dit geval is een auto uit 1991 het ‘slachtoffer’ geworden. De auto is volledig gestript en gestraald tot het blanke metaal, voordat Singer het grootste deel van de carrosserie met zijn eigen koolstofvezel delen vervangt. Zoveel mogelijk delen worden vervangen door carbon, behalve in dit geval de deuren. Sowieso houden de deuren altijd hun staalconstructie als gevolg van veiligheidsvoorschriften. Optioneel kan de buitenkant van de deuren ook voorzien worden van een carbonplaat.

Tijdens de bouw blijft geen bout of moer onaangeraakt en wordt erbij elk onderdeel gekeken of er gewicht bespaard kan worden. Samen met de nieuwe koolstofvezelbehuizing betekent dit dat de uiteindelijke auto ongeveer 225 kilogram lichter is dan het origineel, waardoor hij niet alleen mooi is om naar te kijken, maar zeker ook een feest is om in te rijden. Een standaard 964 van 1991 woog ongeveer 1450 kilo. Als je om wat voor reden dan ook iets extremers wilt, is er altijd nog de optie van de DLS Singer. Voor de rest van ons vertegenwoordigt een ‘eenvoudige’ Singer 911 al ongeveer alles wat we mogelijk van een auto kunnen vragen.

Spraken we onlangs al over wat gemopper onder de Singer klanten vanwege lange wachttijden, tijdens het interview liet Gregorio zich ontglippen dat er nu nog ruim 130 auto’s staan te wachten om afgebouwd te worden.

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.