Bruce Canepa: een van de meest gerespecteerde Porscheverzamelaars ter wereld

In de wereld van ‘Porsche-verzamelaar’ worden maar weinig mensen meer gerespecteerd dan de Amerikaan Bruce Canepa. De gepensioneerde Amerikaanse coureur had het genoegen om te kunnen racen met de beste racewagens van Porsche en heeft, sinds hij uit de sport is gestapt, een verzameling van buitengewone waarde verzameld.

Canepa werd onlangs geïnterviewd voor de 70ste verjaardag van Porsche en kreeg de kans om zijn liefde voor het merk te bespreken. Een van de meest herkenbare auto’s in de collectie van Canepa is zijn Porsche 959. Hij kon er in 1988 een kopen, maar hij mocht er helaas niet mee op de Amerikaanse wegen rijden.

Vastbesloten om zijn droom te verwezenlijken om de 959 op straat te rijden, werkte Canepa met een advocaat in Washington en zodoende werd er een regeling opgetuigd die nu bekendstaat als ‘Show of Display’. Met deze aantekening kunnen voertuigen van uitzonderlijke betekenis in de Verenigde Staten worden gereden zonder te voldoen aan lokale veiligheidseisen.

‘Show or Display’ werd in 1999 van kracht en sindsdien steeg het aantal 959’s in de VS. Canepa heeft er sinds die tijd naar gestreefd om de 959 te perfectioneren. Hij biedt eigenaren daarom het ‘Sport Canepa’-pakket, dat gezien moet worden als een uitgebreide restauratie van de iconische Duitse superauto, die ‘m beter dan ooit maakt.

Om een ​​Sport Canepa te maken, wordt een standaard Porsche 959 uitgekleed en opnieuw gespoten in de kleur die de eigenaar wil. Elk enkel metalen onderdeel is dan verzinkt en het interieur is volledig opnieuw bekleed. Bovendien wordt de 2,85-liter twin-turbo flat-six van het voertuig gereviseerd en opgevoerd van 450 pk naar 763 pk. Een ophanging vergelijkbaar met die van de Porsche 959 Sport, is ook toegevoegd.

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.