Amerikaans bedrijf bouwt 911’s om tot hybride

Het in de Amerikaanse staat Californië gevestigde bedrijf Vonnen kan de Porsche 911 van de huidige generatie ombouwen tot hybride. Dat meldt Autoweek.

Voor deze klus wordt de bagageruimte in de neus van de Porsche door Vonnen opgevuld met een batterij met een capaciteit van 1 kWh. Het vliegwiel van de verbrandingsmotor achterin wordt vervangen door een elektromotor.

Het pakket voegt in de basis 178 pk aan het totale vermogen toe. Wie een heftigere toename wil, kan een krachtigere versie bestellen die 355 pk aan het totaal toevoegt. Verder voorziet Vonnen de 911 van een regeneratief remsysteem.

Het bedrijf rekent 75.000 dollar (65.321 euro) voor de basisupgrade. Op termijn wil Vonnen de hybridetechniek ook aanbieden voor oudere modellen van de Porsche 911.

Porsche zal in de nabije toekomst zelf vermoedelijk ook een hybrideversie van de 911 presenteren, maar dan op basis van het nieuwe model. Deze auto wordt mogelijk eind dit jaar op de Los Angeles Auto Show voor het eerst getoond. En andere genoemde mogelijkheid voor de presentatie is de Autosalon van Genève in maart.

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.