Search
Close this search box.

Collectors’ items – Porsches als investering op microniveau

Porsches in schaal 1:1 zijn gezocht, maar ook allerlei objecten rondom het merk kunnen traditioneel op een grote schare liefhebbers rekenen.  Vierenzestig.nl keek rond op de Rennsport Reunion op het circuit van Laguna Seca en legde de nodige collectors’ items vast.

Drie beroemde Porsches uit de autosporthistorie van het merk sieren het prachtige affiche van de zesde editie van de Porsche Rennsport Reunion: de zilverkleurige 718 RSK40, de 959 in Rothmans-kleuren uit de Dakar-rally en de meest recente raceauto, de RS Spyder, die in de tweede helft van het vorige decennium successen vierde in de geel-rode kleuren van DHL, ingezet door het Penske-team. Die drie auto’s zijn er allemaal in schaal 1:43 in een speciaal donkerblauw Rennsport Reunion VI-doosje met een foto van de originele auto achterop. Worden ter plekke verkocht voor het forse bedrag van 95 Dollar, elk model is verschenen in een gelimiteerde oplage van 700 stuks.

Wie het exclusiever en duurder wil, kan kiezen voor het Porsche Design-horloge, dat ter gelegenheid van de Rennsport Reunion verscheen in een gelimiteerd aantal van 70 exemplaren. Verpakt in een prachtige doos met gegraveerde metalen plaquette en bijbehorende USB-stick op creditcardformaat. Verkoopprijs 6.800 Dollar.

Voor 550 Dollar is er ook een Rennsport Reunion-zonnebril uit de Porsche Design-collectie. Weliswaar staat er hier ook ‘Limited edition’ op, maar onbekend is hoeveel er van gemaakt zijn. Er kan worden gewisseld tussen spiegelende of zwart getinte glazen.

De presentatie van de 935, het exclusieve ‘trackday-model’, was gisteren hét grote nieuws in Californië, en zoals dat tegenwoordig gebruikelijk is, was er ook meteen een schaalmodel. Het miniatuur in 1:43 is geproduceerd door het Duitse Minichamps en werd ter plekke aangeboden voor 95 Dollar, wat bij het evenement blijkbaar de standaardprijs voor auto’s in 1:43 is. Niet in een evenement-doosje, maar gewoon in een saai donkergrijs Porsche-doosje, compleet met onderdeelnummer en al. Dat betekent dat dit model binnen afzienbare tijd gewoon bij de dealer te bestellen is, en ongetwijfeld voor minder geld. Niettemin was de hele beschikbare voorraad van 91 stuks ter plekke op vrijdagochtend vroeg al uitverkocht. Naar we hoorden was er één bezoeker die er 17 kocht. Die verschijnen ongetwijfeld binnen afzienbare tijd op Ebay.

In principe gratis, maar zeer lastig om te bemachtigen, is ook de verkoopbrochure van de 935. Een folder van zes pagina’s op mooi dik en gematteerd papier, formaat A5 liggend, en uitgevoerd met het silhouet van de auto in spotvernis op de voorkant. Binnenin bevinden zich kleurenfoto’s en technische gegevens. Voor geïnteresseerden is de brochure integraal als PDF te vinden op de website van Porsche (link: https://files1.porsche.com/…/37dc09c8…/The-new-935.pdf). Maar de echte liefhebbers willen natuurlijk een papieren exemplaar. Dat geeft toch een ander gevoel.

En dan is er ook nog het prachtige programmaboek van het evenement, zo’n 200 pagina’s dik en met uitgebreide artikelen over uiteenlopende onderwerpen die betrekking hebben op de Porsche-racehistorie, plus foto’s van alle auto’s die dit weekeinde in actie komen. Ook zeker de moeite waard voor verzamelaars!

Foto’s: Rebocar Automotive Productions
Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner
Dia1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.