De video die je niet mocht zien: 17-jarige ramt kapitale 962 tijdens Goodwood

Een van Porsche’s Le Mans-prototypes van de 962 is tijdens het Goodwood Festival of Speed ​​aangereden van achteren. Young Carrera Cup-coureur Daniel Harper kwam op volle snelheid in een nieuwe generatie GT3 Cup-racewagen de heuvel opscheuren, toen hij tegen de achterkant van de # 17 Porsche 962 in Rothmans-kleuren crashte.

Klappers op Goodwood komen vaak voor tijdens de heuvelklim. Porsche-coureur Romain Dumas crashte bijna de enige elektrische recordwagen van VW, die kort daarvoor nog de Pikes Peak heuvelklim won en ook anderen vliegen regelmatig ergens tegenaan. De video van dit incident was tot dusverre nog niet in de media verschenen, vermoedelijk

Het is moeilijk om de schuld volledig op Daniels schouders te leggen, want zijn doel voor de run was om een ​​indrukwekkende tijd neer te zetten en dus reed hij volle bak. De 962 reed veel langzamer de heuvel op tijdens een show-run, volgens de deelnemerslijst, bestuurd door Jochen Mass of Derek Bell, beide legendarische coureurs.

Het incident in de video hieronder gebeurde na de geblokte vlag, die zich bovenaan een blinde heuvel bevindt. Vermoedelijk zag Daniel de 962 niet langzaam voor hem uitrijden en werd hij verrast door de 962 na de heuvel. Harper is een getalenteerde sportwagenracer. Hij heeft zich de afgelopen twee jaar goed geplaatst in Ginetta’s Junior-programma en is dit jaar lid geworden van Porsche Carrera Cup GB, waarbij hij ook enkele internationale ronden aan zijn repertoire heeft toegevoegd. De coureur is net iets minder dan een maand verwijderd van zijn 18e verjaardag.

 

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.