Search
Close this search box.

Eerste superchargers van Porsche in Berlijn

De toekomstige elektrische sportwagen van de Porsche, de Taycan, kan opladen aan laadpalen van 800 volt die verbonden zijn met een intelligent elektriciteitsnet of smart grid. Het eerste laadstation werd alvast geïnstalleerd in Berlijn.

In afwachting van de Taycan is Porsche begonnen met supersnelle laadpalen van 800 volt en 320 kW te plaatsen.  Dat meldt de Belgische website autogids.be. De eerste twee actieve laadpunten werden geïnstalleerd voor Porsche’s kantoor in het technologiepark Berlijn-Adlershof. Hiermee kan de elektrische sportwagen 400 km autonomie winnen in 20 minuten (tegenover 80 minuten met een stopcontact van 400 volt en 50 kW).

Dankzij de verbinding met de smart grid (een slim elektriciteitsnet) kan de bestuurder de laadevolutie volgen via een app op zijn smartphone. De constructeur wil honderden dergelijke snelle laadpalen plaatsen, waarvan niet minder dan 500 in de Verengde Staten. Ze zullen ook toegankelijk zijn voor andere elektrische auto’s, maar alleen de Taycan kan profiteren van de spanning van 800 volt.

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner
Dia1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.