Sluit dit zoekvak.

Porsche-successen in België, Duitsland, Italië en de VS

Vorige week was er, behalve de voor Porsche zeer succesvolle 24-uursrace in Le Mans, nauwelijks andere autosport, maar dat werd het afgelopen weekeinde weer ruimschoots ingehaald. Porsche-successen waren er bij de VLN op de Nürburgring, in de Pirelli World Challenge op Road America, in de GT4 European Series op Misano en op de rallypaden rondom het Belgische Ieper.

Frikadelli-Porsche wint VLN-race

Winst in de derde VLN-race van het seizoen voor de Frikadelli-Porschemet Lance David Arnold en Felipe Fernandez Laser. (Foto: Frikadelli Racing/Gruppe C)

De 60e ADAC ACAS H&R Cup was de derde ronde van het seizoen in de Duitse VLN Langstreckenmeisterschaft Nürburgring. In de vier-uursrace op zaterdagmiddag, tevens de eerste VLN-race sinds de 24-uurswedstrijd van medio mei, behaalde het populaire Frikadelli-team voor het eerst sinds drie jaar weer eens een overwinning. Na 28 ronden kwamen Lance David Arnold en Felipe Fernandez Laser met de 911 GT3 R als winnaars over de eindstreep.

De andere 911 GT3 R van het team, bestuurd door teameigenaar Klaus Abbelen, de van kanker herstelde Sabine Schmitz en routinier Alex Müller, werd als vijfde geklasseerd. Op de zevende plaats eindigde de Porsche van het Getspeed-team met Steve Jans, Marek Böckmann en Christopher Gerhard. De H&R-Porsche 911 Cup van Uwe Alzen werd met Fabian en Philip Hamprecht en Mike Stursberg tiende algemeen en won daarmee de Cup-klasse.

Winst voor Christensen op Road America

Michael Christensen won met de Allegra-Porsche de tweede race van de Pirelli World Challenge op Road America. (Foto: PWC)

Een week na zijn succes met de klassewinst in de roze 911 in Le Mans was er opnieuw succes voor de Deense Porsche-fabrieksrijder Michael Christensen. Op het circuit van Road America schreef de rijder van het team Allegra Motorsports de tweede race van de Pirelli World Challenge op zijn naam.

In de eerste race was kampioenschapsleider Scott Hargrove in de 911 van Pfaff Motorsports de best geklasseerde Porsche-rijder, hij eindigde als derde, twee plaatsen voor Christensen. In de tweede race nam Christensen al in de eerste ronde de leiding van Bentley-rijder Alvaro Parente en reed vervolgens de overwinning naar huis. Hargrove eindigde in deze wedstrijd als vierde.

Twee GT4-klassezeges op Misano

De Italianen Ghezzi/Giovanelli wonnen met de enigszins bedaagde 997 GT4 van Autorlando Sport in de eerste race de Am-klasse. (Foto: GT4 European Series/Chris Schotanus)

Op het circuit van Misano kwam de GT4 European Cup in actie voor het derde raceweekeinde van het seizoen. In het algemeen klassement speelden de diverse Porsches (Caymans en 911’s) geen rol van betekenis, maar in de Am-klasse ging de zege in de eerste race naar het Italiaanse duo Ghezzi/Giovanelli met de 997 GT4 van het team Autorlando Sport. De Italianen eindigden als twaalfde overall, twee plaatsen voor de solo rijdende Zwitser Niki Leutwiler, die met zijn Cayman GT4 van het Team Porsche Zentrum Oberer Zürichsee by TFT Racing tweede in de Am-klasse werd.

De Zwitser Niki Leutwiler, hier tijdens de volledig verregende vrije training op vrijdag, won in de tweede race de Am-klasse met zijn Cayman GT4 CS MR van het Team Porsche Zentrum Oberer Zürichsee by TFT Racing. (Foto: GT4 European Series/Chris Schotanus)

In de tweede race behaalde Leutwiler de Am-klassezege, maar opnieuw moesten we ver naar beneden om zijn naam op de uitslagenlijst te vinden, want in het algemeen klassement werd hij twaalfde van de in totaal 43 deelnemende teams.

Rally-klassezege Claudie Tanghe in Ieper

Claudie Tanghe profiteerde in de slotfase van problemen bij Patrick Snijers en won zo de RGT-N-klasse in de Renties Ypres Rally. (Foto: Jobfixers-BRC).

Afgelopen weekeinde stond met de Renties Ypres Rally de belangrijkste rally van de Benelux op het programma en zoals altijd in het Belgisch kampioenschap waren de Porsches ook weer goed vertegenwoordigd in de RGT-N-klasse. Routinier Patrick Snijers domineerde de wedstrijd en leek dan ook op weg naar een comfortabele klassezege, maar een koppelingsprobleem op de afsluitende klassementsproef stond het succes in de weg.

Zo moest Snijers genoegen nemen met de tweede plaats, terwijl Claudie Tanghe met zijn 911 in de kleuren van evenementsponsor Renties de overwinning in de wacht sleepte. De derde plaats in de klasse ging naar Chris van Woensel.