Sfeervolle video over de avonturen van Nakai san en zijn haakse slijper

Je hebt tuning, en je hebt RWB: RAUH-Welt BEGRIFF. Oprichter Akira Nakai en zijn crew hebben de afgelopen achttien jaar gespendeerd aan het verbouwen van luchtgekoelde Porsches. Verfraaiing volgens sommigen, totale verkrachting volgens anderen.

Het is moeilijk te omschrijven wat je ziet wanneer je oog in oog staat met Nakai’s creaties, maar ‘rauw’ is in ieder geval één van de associaties die opkomt. Geen naadloos aansluitende bodykits, subtiele spoilers of andere vormen van ingetogenheid. RWB’s kenmerken zich door extreem brede wielkasten die zichtbaar geschroefd zijn op de carrosserie. Over-sized spoilers en grote plakletters op de achterklep maken het geheel af. Er is geen RWB hetzelfde. Ze worden gebouwd op bestelling, als one-off.

In deze video zien we Nakai aan het werk. Hij heeft maar weinig eisen, maar een slof sigaretten en een stoel moeten aanwezig zijn, zodat hij in alle rust kan gaan zitten om te kijken of zijn meesterwerk in balans is. In Nederland overigens ook weer een RWB geproduceerd bij John Vianen van RWB Europe: een mintgroene 964 cabriolet. Maar wat kost dat nou, om een Porsche om te laten bouwen tot dikbil-Porsche? We namen onderstaand rekensommetje over van de heren van website hartvoorautos.nl

Porsche 964: Minimaal €50.000,-

Bodykit: €20.000,- en meer. Want ja, je kunt nog bredere schermen dan ‘standaard’ kiezen en de Champion’s Wing, zoals die te zien is op de grijze en zwarte 964 op de achtergrond.

Velgen en banden: €7.000,- tot €8.000,- afhankelijk van wat voor wielen je kiest. Vaak zien we Work Meisters, Rotiform of BBS velgen voorbij komen met een velgbed zo breed dat de Beagle van de buren er in kan gaan liggen.

Ophanging: Ongeveer €2.000,-, Want met de originele vering kun je nog een vuist tussen de band en de nieuwe zijschermen proppen, ziet er niet uit natuurlijk.

Als je dan alles bij elkaar optelt, spuitwerk, sloffen sigaretten en allerlei kleine prullen, kom je op een prijs van rond de €50.000,- voor de ombouw. De 964 in kwestie erbij opgeteld, kom je op een tonnetje in euro’s.

 

 

 

bron: Hart voor Auto’s

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.