Search
Close this search box.

Nederlandse start-up klassieke elektrische Porsche heeft al vijf exemplaren verkocht

Voitures Extravert heeft vorige week een kapitaalinjectie van 300.000 euro gekregen van een ‘grote Nederlandse investeerder’. De Eindhovense startup koopt Porsches 911 op en bouwt deze klassiekers om tot een elektrische auto. Martijn van Dijk en Jurgen Moerman begonnen in 2015 met Voitures, maar het duurde even voordat het duidelijk was of er een markt voor de elektrische 911 is.

300.000 euro

Nadat er her en der artikelen verschenen over het bedrijf, kwamen de reacties los en kon Voitures Extravert echt van start. “De vijf elektro-911’s die dit jaar worden gebouwd, zijn al verkocht”, zegt Moerman. “En we nemen volop reserveringen voor 2019 aan.” Wie zoiets wil, moet 50.000 euro aanbetalen. De verkoopprijs bedraagt 300.000 euro.

Twee uitvoeringen

De basis van het model, dat de naam Quitenssenza krijgt, wordt gevormd door Porsches uit de jaren zeventig en tachtig. Ze worden compleet gestript en opnieuw opgebouwd en voorzien van een 60 kilowatt-uur accu, waarmee de auto accelereert van 0-100 in minder dan zes seconden en een top haalt van 200 km/u. De actieradius bedraagt een kleine 400 kilometer. Er zijn twee varianten: een smalle uitvoering uit de jaren zestig met een smal en elegant design onder de naam quintessenza SE en voor hen die liever een recenter model hebben is er ook nog de quintessenza TE. Hiervoor gebruikten zij de blauwdruk van de Porsche 911 uit de jaren tachtig met zijn volwassener, brede ontwerp en zwarte trim.

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner
Dia1

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.