996-liefhebbers komen bijeen bij Porsche Centrum Gelderland

De Belg Alain Heggerick organiseert op 5 mei voor de tweede keer een meeting voor Porsche 996-rijders. De eerste keer kwamen de 996-liefhebbers met hun auto’s in Maasmechelen terecht. Dit jaar eindigt een rit door Gelderland op een plek die – volgens Heggerick – ‘de harten van menig Porschist sneller doet slaan’: Porsche Centrum Gelderland. De deelnemers van het 996 Only-event krijgen daar de uitgebreide collectie klassiekers van het dealerbedrijf te zien waarin onder meer een groot aantal modellen van de eerste watergekoelde 911 is opgenomen dat je bepaald niet op elke straathoek tegenkomt.

Lagaaij

Met de komst van de vijfde generatie van de 911 die Porsche tussen 1997 en 2005 bouwt, is de iconische sportwagen uit Stuttgart Zuffenhausen voor het eerst in de geschiedenis voorzien van een watergekoelde boxermotor. De 996 is gloednieuw, zonder dat het karakter van de klassieke 911 daaronder heeft geleden. De 996 is het grote keerpunt in de 911 geschiedenis: dankzij z’n nieuwe watergekoelde techniek levert het blok 300 pk en is de 996 moderner dan zijn voorgangers op het gebied van emissies, geluid en brandstofverbruik. De Nederlandse designchef Harm Lagaaij heeft de klassieke lijnen van de oer 911 weten te behouden.

Boxster

De koets heeft nu een zeer lage weerstandscoëfficiënt van 0,30. Tot de A-stijl komt de 996 vergaand overeen met de succesvolle Boxster. Opvallend maar ook bekritiseerd zijn de koplampunits met geïntegreerde knipperlichten en verstralers. Hoewel ze controversieel zijn, worden ze vaak gekopieerd door andere fabrikanten. Ook van binnen is de 996 compleet nieuw. Naast de sportieve eigenschappen die elke 911 bezit, is het rijcomfort een grotere rol gaan spelen. Met een groot aantal nieuwe varianten van de 996 start Porsche een waar productoffensief. Een van de hoogtepunten brengt Porsche in 1999 uit: de 996 GT3. Deze versie is gebouwd in de beste traditie van de Carrera 2.7 RS uit 1972. Extreem snel en sportief is de 996 GT2 die Porsche in de herfst van 2000 op de markt brengt. Het model is standaard voorzien van keramische PCCB-remmen met gele klauwen.

Kentering

De 996 werd door z’n controversiële looks en de watergekoelde motor in eerste instantie door velen geheel onterecht ondergewaardeerd, vindt de 996 Only-organisator. Maar hij constateert een kentering. De 996 krijgt nu de credits die hij verdient en het aantal enthousiastelingen voor deze generatie waarvan Porsche er 179.163 bouwde, neemt steeds meer toe. Om die reden heeft Heggerick een Facebook pagina geopend waarin de 996 in het middelpunt staat en fans ervaringen kunnen uitwisselen. Sinds de oprichting hebben al meer dan 150 rijders zich aangemeld bij de Facebookgroep: https://www.facebook.com/groups/996Only/

Gratis event

Voor het gratis event op Bevrijdingsdag hebben zich inmiddels al zo’n 180 eigenaren aangemeld. Zij komen rond 11.30u bijeen op de driving range van Golfbaan Welderen aan de Grote Molenstraat 173 in Elst en rijden vanaf 13.45u naar Porsche Centrum Gelderland. Inschrijven voor de 996 Only-bijeenkomst kan nog via https://www.rufie.be.

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.