Weinig succesvol sportweekend voor Porsche

De seizoensstart van de Blancpain GT Series Endurance Cup in het Italiaanse Monza was de belangrijkste internationale GT-race van het afgelopen weekeinde, maar Porsche kwam er in de strijd om de ereplaatsen niet aan te pas. In de Noord-Spaanse regio Navarra vond een 12-uursrace in het kader van de 24H SERIES plaats, maar ook hier was er vanaf het Porsche-front slechts beperkt succes te melden.

Hooggespannen verwachtingen niet ingelost

De deelname aan de Blancpain GT Series Endurance Cup, met de 24 Uur van Spa-Francorchamps, eind juli, als hoogtepunt, is voor Porsche een belangrijk element in het GT3-programma voor het huidige seizoen, zoals sportdirecteur dr. Frank-Steffen Walliser onlangs nog een keer in het interview met Vierenzestig.nl benadrukte. De verwachtingen voor de seizoensstart, een drie-uursrace op het Autodromo Internazionale di Monza met in totaal niet minder dan 54 auto’s in het veld, waren dan ook hooggespannen.

Porsche ondersteunt het Manthey-team, dat met een 991 GT3 R uitkomt in de Pro-klasse, die met 24 auto’s van ondermeer Audi, Bentley, BMW, Mercedes-AMG en Porsche goed is voor bijna de helft van het veld. Rijders in de groen-gele Manthey-Porsche zijn fabriekscoureurs Romain Dumas, Frédéric Makowiecki en Dirk Werner. Daarnaast is Herberth Motorsport met een Porsche het hele seizoen actief in de Am-klasse voor ‘gentlemen drivers’. De rijders hier zijn Jürgen Häring, Edward-Lewis Brauner en Wolfgang Triller.

De Manthey-Porsche verloor al vroeg in de race op Monza tijd als gevolg van een defecte sensor in de versnellingsbak. (Foto: Porsche AG)

Dat de lat hoog lag, bleek al in de kwalificatie, waar de Manthey-Porsche niet verder kwam dan de 18e startplaats. In de race kreeg het team na 20 minuten te maken met een defecte sensor in de versnellingsbak. Vanwege de reparatie liep de Manthey-Porsche 23 ronden achterstand op, zodat er uiteindelijk niet meer in zat dan de 45e plaats. De Herberth-Porsche eindigde als vierde in de Am-klasse. Sportdirecteur Walliser zei: “Zo’n raceverloop is natuurlijk teleurstellend, maar ook in de kwalificatie stond de Manthey-Porsche bepaald niet waar we hem verwacht hadden. Niettemin is de sfeer hier goed, net als het sterke deelnemersveld en de harde competitie. Deze serie is bij uitstek aantrekkelijk voor klantensport, omdat deelnemers veel rijtijd krijgen en de kosten dankzij het reglement beperkt zijn.” De volgende Blancpain Endurance-race wordt op 20 mei in het Britse Silverstone verreden.

Förch Racing-Porsche beste 911 in Navarra

Met de vierde plaats in het algemeen klassement en de tweede plaats in de A6-Pro-klasse was de Porsche van het Poolse Förch Racing met rijders Zeljko Drmic, Patrick Eisemann en Robert Lukas de best geklasseerde 911 tijdens de 12-uursrace op het Circuito de Navarra in Noord-Spanje. De wedstrijd maakte deel uit van de 24H SERIES powered by Hankook, georganiseerd door het bureau Creventic uit het Noord-Limburgse Gennep.

De 911 GT3 R van Herberth Motorsprt leek een kandidaat voor een goede klassering tijdens de 12 Uur van Navarra, maar viel terug na een aanrijding met de uiteindelijk winnende Ferrari. (Foto: 24H Series/Petr Fryba)

Het Duitse team Herberth Motorsport, dat al vele overwinningen in de 24H SERIES op zijn naam heeft staan, behoorde met de 911, bestuurd door Daniel Alemann, Ralf Bohn en Robert Renauer, eveneens tot de favorieten voor een goede klassering. Die hoop werd echter teniet gedaan door een aanrijding in de beginfase van de wedstrijd, waardoor de Porsche terugviel tot aan de staart van het veld. Wat er mogelijk was geweest, bleek wel uit het feit dat de andere auto die bij de aanrijding betrokken was, de Ferrari 488 van de Tsjechische Scuderia Praha, uiteindelijk als winnaar van de race over de eindstreep kwam. De winst in de 991-klasse, speciaal voor Porsche Cup-auto’s, was voor het Italiaanse team Ebimotors met een 911 Cup, bestuurd door Lino en Carlo Curti en Marco Frezza.

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.