Porsche koerst opnieuw af op verkooprecord met stevig kwartaal

Porsche heeft het eerste kwartaal van 2018 afgesloten als meest succesvol kwartaal ooit. De verkopen van het merk zitten al jaren in de lift en het lijkt maar niet op te houden. Maar liefst 63.500 auto’s vonden in het eerste kwartaal de weg naar hun nieuwe eigenaar, ruim zes procent groei ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. Grote smaakmaker is de Porsche Macan met ruim 23.000 verkopen.

Westerse markt grootste drijver

De Verenigde Staten, Europa en thuismarkt Duitsland waren de grootste pijlers in de afzetgroei die Porsche laat zien. De VS toonden de meeste groei: ruim 14.000 Porsches werden afgeleverd, 10% groei ten opzichte van vorig jaar. Van de diverse modellen lieten met name de Panamera en de 911 een flinke stijging zien. De Panamera werd maar liefst 2x zoveel verkocht als in hetzelfde kwartaal vorig jaar, waarvan 60% met hybride aandrijving.

China mocht zich wederom als grootste afzetmarkt rekenen. Met ruim 18.600 voertuigen is het land goed voor nagenoeg 30% van de totale verkopen van Porsche. In Europa werden zo’n 20.600 voertuigen afgeleverd, waarvan 7.700 in Duitsland. Daarmee groeit de verkoop aldaar met zo’n 8%.

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.