Nu officieel: dit is Porsche’s nieuwe E-racer

Op 10 april heeft de FIA (Fédération Internationale de l’Automobile) de aanvraag geaccepteerd van Porsche om als constructeur te worden toegelaten tot het Formule E-kampioenschap. Dat betekent dat het fabrieksteam uit Weissach de ontwikkeling van een eigen elektrische aandrijflijn kan voortzetten. Deze wordt in 2019 gehomologeerd. Porsche heeft in juli 2017 aangekondigd dat het van plan was om per eind 2019 deel te nemen aan het zesde seizoen van het wereldkampioenschap voor elektrisch aangedreven formule-auto’s. Fritz Enzinger, bij Porsche verantwoordelijk voor het Formule E-programma: “De afgelopen jaren hebben FIA en Alejandro Agaga fantastisch werk verricht. Dankzij deze ontwikkeling zijn we in staat om het op het circuit op te nemen tegen gerenommeerde automerken.”

Fritz Enzinger

Fascinerende oplossingen

Andreas Seidel is bij Porsche verantwoordelijk voor de technische ontwikkeling en de uitvoering van het Formule E-programma. Onder zijn leiding werd het 919 Hybrid-project ook zeer succesvol. Seidl: ”De mogelijkheden en prestaties van elektrische auto’s staan bij Porsche al enige tijd centraal. Hoe dieper onze ingenieurs in dit onderwerp duiken, des te fascinerender de oplossingen worden. We kunnen dan ook niet wachten om het eerste chassis begin 2019 in ontvangst te nemen en er onze eigen aandrijflijn in te testen. De tweede generatie Formule E-racer, die begin maart in Geneve werd onthuld, is zeer geslaagd.”

Maatwerk volgens Porsche

De Formule E stelt het chassis en de batterij ter beschikking. Alle aandrijfcomponenten worden door de teams zelf ontwikkeld. Daarmee is het voor Porsche mogelijk om met maatwerkoplossingen te komen voor belangrijke technologieën als de elektromotoren, de omvormer, het brake-by-wire systeem, de transmissie, het differentieel, de aandrijfassen, de dragende structuur en onderstelcomponenten aan de achteras en het koelsysteem en de ECU (Electronic Control Unit). De energie-efficiency van de aandrijflijn speelt niet alleen op het circuit een belangrijke rol, maar is ook zeer relevant voor de ontwikkeling van elektrisch aangedreven productiemodellen.

2019: de elektrische raceauto en straatauto

Porsche’s entree in de Formule E valt samen met de marktintroductie van de productieversie van de Mission E concept. Deze eerste volledig elektrisch aangedreven Porsche wordt de meest sportieve en geavanceerde auto in zijn klasse. Porsche investeert tot en met 2022 meer dan zes miljard euro in elektrische mobiliteit.

Andreas Seidl

 

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.