Porsche gaat weer hillclimbs doen – en dus terug naar zijn ‘roots’

“De eerste race-overwinning van welke aard dan ook voor Porsche kwam voort uit een ‘hillclimb’ in 1948. Dit was kort nadat Porsche No. 1 uit de kleine fabriek in Gmünd, Oostenrijk, kwam gerold. Vele Porsche-overwinningen volgden, met achter het stuur bekende namen als Edgar Barth, Vic Elford en Romain Dumas.

Clubsport GT4

Nu, zeventig jaar later, gaan ze het weer doen, maar nu op basis van de Cayman GT4 Clubsport. Er wordt met acht auto’s gestarten tijdens de hill climb van Pikes Peak op 24 juni. Porsche heeft hiertoe een eigen klasse in het leven geroepen, waarin wordt geracet met de Cayman Clubsport GT4, Clubsport MR en IMSA Continental Tire SportsCar Challenge GS-spec Clubsport.

Europa?

De coureurs worden geselecteerd door de fabriek. Fabriekscoureur Romain Dumas zal aanwezig zijn om de nodige tips en trucs te geven, en Pikes Peak veteraan Jeff Zwart zal de coureurs trainen in de auto’s. Porsche is van plan de klasse in de toekomst verder uit te breiden, zodat we mogelijk ook op legendarische Bergrenn-trajecten in Europa kunnen genieten van de Caymans.

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.