Search
Close this search box.

Porsche GT3 RS met Weissach pakket kost 1.000 dollar per kilo minder

De Porsche 911 GT3 RS was al extreem, maar is nu ook leverbaar met een Weissach Package. Uitsluitend bedoeld voor wie gewichtsbesparing tot in het extreme wil doorvoeren, want sneller wordt de auto er niet van. Geen milliseconde. Je moet het nog altijd doen met een acceleratie naar 100km/u in 3,2 seconden. Maar het hoeft niet per sé om tijden te gaan. Bij een sportwagen is meer carbon altijd meegenomen. De kans is groot dat ‘ie op het circuit wel sneller is.

1.000 dollar per kilo

De 911 GT3 RS mét Weissach weegt 1.430kg. Dat is 18 kilo minder dan de auto die het pakket niet heeft. Dat komt vooral omdat het dak, de koppelstangen en de anti-rollbars van de ophanging uitgevoerd zijn in een kunststof die met koolstofvezel is versterkt. Dat CFRP is net zo licht als koolstofvezel, maar het is goedkoper te fabriceren. Verder is deze uitvoering te herkennen aan het grote Porsche-logo op de achterspoiler.

Wielen? Weer 1.000 dollar per kilo

Porsche rekent zonder blikken of blozen 18.000 dollar voor het pakketje. Een motorkap en achtervleugel van carbon zitten er gelukkig ook bij. Je kunt verder nog kiezen voor magnesium wielen. Daarmee bespaar je nog eens 12 kilogram. De prijs? Ook hier weer: 1.000 dollar per kilogram. Met een rolkooi van carbon verliest de RS nog eens 12 kilogram. De allerlaatste grammen zijn afkomstig van schakelpeddels en stuurwielafdekking in carbon. Ook daarmee weet Porsche als geen ander mensen meer te laten betalen voor minder en dat ook nog eens zeer begeerlijk te maken.

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner
Dia1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.