Ook de schoonmaker bij Porsche krijgt een bonus van 9.656 euro

De werknemers van Porsche behoren tot de bestbetaalde werkkrachten in de auto-industrie. Maar omdat Porsche gigantische winsten realiseert, komt daar jaarlijks bijna altijd een aardige bonus bij.

Symbolische bedragen

Porsche heeft het vorig jaar goed gedaan. De afzet van het merk steeg met vier procent tot 246.000 voertuigen, de omzet ging met vijf procent omhoog naar € 23,5 miljard en het aantal arbeiders steeg met acht procent naar 29.777. Reden dus om opnieuw een bonus uit te delen. De Duitsers houden daarbij kennelijk van symbolische getallen. In 2016 kreeg een arbeider een extraatje van € 8.911. Afgelopen jaar was dat een cheque van € 9.111.

Porsche 356

Ditmaal krijgen de arbeiders € 8.600 bonus, waaronder 700 euro die rechtstreeks de pensioenpot van het bedrijf in gaat. Een recordbonus, maar tevens een erg willekeurig cijfer in vergelijking met die in voorgaande paragraaf, zo lijkt het. Maar er komt wel nog een mooi symbolisch bedrag bij. Elke arbeider krijgt namelijk € 356 op z’n rekening gestort om de zeventigste verjaardag van de Porsche 356 te vieren. Die rolde immers in 1948 voor het eerst van de assemblageband. In totaal ontvangen zo’n 23.000 vaste medewerkers van Porsche de bonus.

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.