Deze Porsche 996 Turbo S is de enige in zijn soort [te koop]

De 996-generatie blijft nog steeds één van de meest ondergewaardeerde generaties in ruim 50 jaar 911. Met name de modellen met Mezger-blok, zoals deze unieke 996 Turbo S, verdienen meer dan dat. Genoeg reden om af en toe een 996 op het voetstuk te plaatsen, zeker als deze in de verkoop staat en dus binnenkort van jou kan zijn. We zetten deze 996 Turbo S niet zomaar in de schijnwerpers, want dan zouden we bezig kunnen blijven. Nee, deze opvallende verschijning met z’n geel gelakte spiegelkappen is als heuse “one-off” uit de poort van het Porsche Motorsports Center in Weissach gerold.

Getuned door Porsche Motorsports

De auto in kwestie is gebouwd op specificaties van de eerste Nederlandse eigenaar. De basis voor deze Turbo S is het beroemde Mezger motorblok dat als basis voor de Porsche GT1 is ontworpen en eveneens een plek vond in de 996 GT3 en GT2. De motor is voorzien van de X50 performance optie dat tevens voorziet in de grotere K24 turbos en bij Porsche Motorsports verder is getuned om totaal 542 pk te produceren. De transmissie bestaat voor de echte liefhebbers uit een 6-versnellingen handgeschakelde bak.

Om deze krachten op de weg over te brengen is de auto voorzien van een, op optie X73 gebaseerd, onderstel dat uiterst sportief en toch comfortabel is afgesteld. Om de topsnelheid van ruim 330 km/uur van deze bijzondere auto tot nul te reduceren zijn de keramische schijven (PCCB) aanwezig die ook onder zware omstandigheden altijd voor een maximale remkracht zorgen.

Extra tweaks

Naast de technische uitrusting is deze Turbo S voorzien van het volledige Porsche Aero package bestaande uit onder meer de achterspoiler die goed is voor zo’n 130 kg extra downforce en de splitter voor die een extra 40 kg downforce op de voorwielen oplevert. Een bijzondere optie zijn tevens de holle spaak Porsche Techno velgen die met hun lage gewicht voor een betere prestatie van het onderstel zorgen. Het interieur is in volledig leer uitgevoerd, voorzien van de Porsche Turbo Sportstoelen en heeft een alcantara hemel met schuif-kanteldak.

Meer weten? Check hier de originele advertentie.

Advertenties
Logo-LUXURY-INS-horizontaal-wit
64-banner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.